A versenymegszakítást gyakorolják az F1-es csapatok a szabadedzéseken - F1VILÁG.HU

A versenymegszakítást gyakorolják az F1-es csapatok a szabadedzéseken

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

A piros zászlós versenymegszakítást gyakorolják majd a Bahreini Nagydíj pénteki szabadedzésein a Forma-1 csapatai.

A 2018-as F1-es idény egyik szabályváltozása, hogy a piros zászlós versenymegszakítások után már nem a biztonsági autó mögött folytatódnak a futamok, hanem állórajttal.

A pénteki bahreini nyitóedzés végén a csapatok meg is ismerkedhetnek majd az új protokollal: miután leintik a gyakorlást, a versenyzőknek nem kell majd beállniuk a garázsokba, hanem felsorakozhatnak majd a bokszutcában az úgynevezett gyorssávban.

Mint egy valódi versenymegszakításnál, itt is leállítják majd a motorokat. Azok a pilóták, akik a kockás zászló meglengetésekor nem voltak a pályán, a sor végéhez csatlakozhatnak.

Amíg az autók a bokszutca végén állnak, a csapatok dolgozhatnak rajtuk, majd a újraindítás előtt beindítják a motorokat. A versenyzők eztán a rajtrács felé veszik az irányt. Előzni a kivezető körben nem lehet, ám nincs meghatározva sebességlimit.

Amint az első autó túljutott az első szektoron, az ’SS’ felirat kezd el villogni a pálya széli paneleken, ezzel jelzik, hogy ’Standing Start’, azaz állórajt következik. A rajtrácsot a versenyzők a futam aktuális sorrendjében foglalják majd el.

A második szabadedzés végén pedig már a rajtot is gyakorolhatják a pilóták, az első tréning végén egyszerűen csak szép sorban el kell hagyniuk a rajtrácsot.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!