A versenyzőket is meglepte a Mercedes fölénye

Meglepte pénteki, szuzukai dominanciájuk a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőit, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.


Meglepte pénteki, szuzukai dominanciájuk a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzőit, Lewis Hamiltont és Nico Rosberget.

A két bajnokesélyes óriási fölénnyel nyerte meg mindkét szabadedzést a nyitónapon – az első gyakorláson csupán a ferraris Fernando Alonso tudott 1 másodpercen belülre kerülni hozzájuk képest.

Amikor a bajnoki éllovas Lewis Hamiltont arról faggatták, meglepődött-e a Mercedes óriási előnyén, az angol így felelt: „Igen! Pályáról-pályára változik a helyzet, nem is igazán értem.”

„Egyszerűen elképesztő, amit ez a csapat művel – leszorítóerő tekintetében az ez egyik legigényesebb pálya, mégis ilyen versenyképesek vagyunk – ez fantasztikus.”

„Az autó nem tűnt olyan látványosan gyorsnak délelőtt, de az opciós gumikon igazán jó volt.”

A Mercedes másik versenyzője, Nico Rosberg hozzátette: „Az autó mindenhol jó – egy körön, hosszú etapon, mindenhol.”

„A csapat tényleg nagyon jó autóval érkezett meg ide. Ezt pedig nagyszerű látni. Azt gondolom, ez a pálya igencsak fekszik nekünk.”

„És igen, egy kicsit meg is lepett az előnyünk, de az autó egyszerűen remek. Kényelmesen érzem magam benne, jó vezetni. Minden pozitív.”

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo – ő az egyetlen versenyző a Mercedes pilótáin kívül, aki futamot nyert idén – elárulta, nem számított arra, hogy ekkora lesz a németek fölénye.

„Azt gondoltam, hasonló lesz, mint Szingapúrban” – mondta kissé csalódottan az ausztrál.

„Nagyon gyorsak voltak ma. A mai napot elnézve nemigen tudunk mit kezdeni ezzel az időmérőn. Talán a versenyen változik a helyzet, de száraz körülmények között azért még lehetünk harmadikak a rajtrácson.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél