A versenyzőknek fel sem tűnt a Renault új motormódja

Fotó: Renault
Carlos Sainz Jr (ESP) Renault Sport F1 Team RS18. Austrian Grand Prix, Friday 29th June 2018. Spielberg, Austria.

Nem nagyon volt hatással a teljesítményre az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén a Renault új motormódja – ezt a francia istálló versenyzői mondták el a kvalifikáció után.

A Renault már a Francia Nagydíj hétvégéjén tesztelte új időmérős motormódját, élesben azonban csak Spielbergben vetette be saját csapata, valamint partnerei, a Red Bull és a McLaren révén.

Carlos Sainz és Nico Hülkenberg az 5. rajtsorból indulhatnak majd a vasárnapi versenyen, az időmérő után pedig azt mondták, az új motormód nem sokat javított a versenyautók teljesítményén.

„Nem venni észre a kicsivel több teljesítményt. Ennél valami jelentősebbnek kell történnie, hogy feltűnő legyen” – mondta Hülkenberg.

„Igazából nem is tudom, mire gondolnak, vagy mit mondtak önöknek azzal kapcsolatban, hogy mit kapunk itt. Nem eget rengető dolog, ennyit mondhatok.”

Sainz elárulta, ő is használta az új időmérős módot, ennek ellenére alulmaradtak a Haasszal szemben.

„Igen, használtuk, de mindenkinek van időmérős módja. Amikor elkezdődik az időmérő, nyersz egy kis teljesítményt, de kétségkívül nagyon messze vagyunk a Haastól, hogy érezzünk bármiféle előnyt az időmérős módra vonatkozóan.”

A Renault technikai igazgatója, Bob Bell már a pénteki szabadedzések után azt mondta, ő „nem nevezné party-módnak” időmérős motormódjukat, az ugyanis „vélhetően nincs ugyanabban a ligában, mint amit más gyártók használnak”.

„Van némi előrelépés a motort tekintve, ezt versenyről versenyre vezetjük be. Mindig találunk új módozatokat a motor működtetésére vonatkozóan, hogy egy kicsit növeljük a teljesítményt. A Renault egy kicsit le volt maradva ebben, de kezdünk felzárkózni.”

„Most is van egy kisebb fejlődés, de nem beszélhetünk hatalmas különbségekről.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!