A Vettel-Schumacher páros második lett a Nemzetek Kupáján

Fotó: Race of Champions
Fotó: Race of Champions
Nem sikerült megnyernie a Nemzetek Kupáját a Bajnokok versenye (Race of Champions) nevű, immáron hagyományosnak számító autósport-eseményen a Sebastian Vettel – Mick Schumacher kettősnek.

Nem sikerült megnyernie a Nemzetek Kupáját a Bajnokok versenye (Race of Champions) nevű, immáron hagyományosnak számító autósport-eseményen a Sebastian Vettel – Mick Schumacher kettősnek.

A mexikói rendezvényen a négyszeres Forma-1-es világbajnok, illetve a Forma-3-as Európa-bajnokság tavalyi legjobbja képviselte Németországot, a Nemzetek Kupája szombati döntőjében pedig a skandináv csapattal, Tom Kristensennel és Johan Kristofferssonnal mérkőztek meg.

Vettel és Schumacher végül alulmaradtak a mindent eldöntő fordulóban, így végül a második helyen zárták a versenyt.

A mexikói küzdelmek vasárnap tovább folytatódnak a Bajnokok Versenyével.

„Nagyszerű élmény volt, és különleges élmény volt megosztani Sebastiannal” – mondta a szombati küzdelmek után Schumacher. „Fantasztikus munkát végzett, és nélküle nem jutottunk volna a döntőbe. Szóval örülünk, hogy ilyen jól szerepeltünk a Nemzetek Kupájában. Jól mentünk – ahhoz nem elég jól, hogy győzzünk, de a második hely sem rossz.”

A szombati küzdelmek összefoglalója:

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek