Verstappen vs. Ocon

A Williams elbukott a fejlesztési versenyben

Pastor Maldonado úgy gondolja, hogy a Williams az utóbbi időben lemaradt a fejlesztési versenyben, így össze kell kapnia magát, ha partiban szeretne maradni riválisaival a szezon hátralévő részében.


Pastor Maldonado úgy gondolja, hogy a Williams az utóbbi időben lemaradt a fejlesztési versenyben, így össze kell kapnia magát, ha partiban szeretne maradni riválisaival a szezon hátralévő részében.

„Nagyon rossz volt” – mondta a venezuelai pilóta, aki csak a 15. pozícióba kvalifikálta magát a mai időmérőn Koreában.

„Reggel jobbnak tűntek a dolgok, azonban szenvedtünk a kvalifikáción. Nem tudom, hogy miért. Valamilyen okból kifolyólag vesztett az autóm a teljesítményéből. Teljesen világos, mindkét versenyautónk nagyon hátul van.”

„Korábban hozzá voltunk szokva, hogy közel voltunk a Q3-hoz, sőt sokszor könnyen be is kerültünk. Most nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy valami új fejlesztéssel javulni tudjunk, leginkább az időmérőn.”

„Véleményem szerint a mostani eset nem egyszeri lesz, hiszen egyértelmű, hogy riválisaink elhúztak tőlünk, és jobbak voltak a fejlesztési versenyben. Éppen ezért nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy visszatérjünk.”

Bár sokan azt mondják, hogy a DRS a leggyengébb pontja a csapatnak, Maldonado mégis úgy érzi, hogy több tényező is közrejátszott abban, hogy ennyire gyengén teljesítettek az időmérőn Koreában.

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek