A Williams felkészülten érkezett meg Malajziába

A hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj forró pillanatokat és újabb izgalmas előzéseket hozhat a Forma-1-ben.


A hétvégén megrendezésre kerülő Maláj Nagydíj forró pillanatokat és újabb izgalmas előzéseket hozhat a Forma-1-ben.

A Williams istálló azonban felkészül: Sam Michael technikai igazgató az autó új fejlesztéseire, Rubens Barrichello a kivételes fizikai és mentális megterhelésre, Nico Hülkenberg pedig a 250 km/h-val bevehető kanyarokra hívja fel a figyelmet.

„A csapat azzal a céllal utazott Malajziába, hogy mindkét versenyzőjét eredményesen kvalifikálja a versenyre és előrébb lépjen a konstruktőri vb-tabellán” – mondta Michael a csapat előzetesében.

„Szepang eléggé különbözik az eddigi két pályától, itt több nagy sebességgel bevehető kanyar is van. Az FW32-est is fejlesztettük a futamra, a legtöbb újdonság az aerodinamikával kapcsolatos, de a sebsségváltón is dolgoztunk.”

„Mindkét versenyző azon munkálkodik majd, hogy ezen a hétvégén ismét hozzuk a tőlünk megszokott szintet.”

Rubens Barrichello már alig várja a hétvégi futamot, azonban tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű dolguk, különösen nem az időjárás miatt, ami mindig komoly kihívást tartogat.

„Nagyon kedvelem Malajziát” – kezdte a brazil. „Fizikailag ez az egyik legmegterhelőbb futam, hiszen igazán meleg időre számíthatunk.”

„Tavaly 1,3 kilót fogytam a verseny alatt. A hőség miatt fizikailag és mentálisan is jól fel kell készülni, de úgy érzem, mi mindent megtettünk a tréningek során.”

„Kedvelem a pálya vonalvezetését, kiváló a gyors és lassabb kanyarok összetétele, és elég széles is, így néhány helyen lehetőség adódik az előzésre. Elengedhetetlenek a megfelelő beállítások a jó köridő eléréséhez, ezért a pénteki gyakorlás különösen fontos.

Nico Hülkenberg a következőkkel folytatta: „F1-es autóval még nincsenek tapasztalataim Szepangról, de versenyeztem már itt az A1 GP keretein belül, és ez a segítségemre lehet.”

„Melbourne eléggé kikészített, ezért örülök, hogy ilyen hamar újra autóba ülhetek. Rajta leszünk, hogy végre jobb eredményt érjünk el.”

„A malajziai nem a kedvenc pályám, de azért nem lesz gond. Ráadásul az ötös és hatos kanyar, amelyet 250 kilométer per órával lehet bevenni, a számomra is favorit. Biztosan nagy meleg lesz, de januárban néhány hetet már Malajziában töltöttem, és itt edzettem, vagyis úgy érzem, megfelelően felkészültem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!