Fotó: Williams F1
Hírek

A Williams gyenge formája miatt távozik Szirotkin

A Williams idei gyenge formája vezetett odáig, hogy Szergej Szirotkin 2019-ben nem lesz az istálló versenyzője – ezt mondja az orosz versenyző támogatója, az SMP Racing, mely úgy döntött, nem folytatja együttműködését a csapattal.

A Williams csütörtökön jelentette be, Szirotkint Robert Kubica váltja, így a lengyel lesz George Russell csapattársa a következő idényben.

Szirotkin idén debütált a Forma-1-ben, miután támogatója, az SMP Racing jelentős pénzösszeggel járult hozzá a Williams szerepléséhez. A vállalat nemrég sajtóközleményt adott ki, ebben azt írják, csalódottan a csapat idei szereplése miatt.

„Úgy döntöttünk, nem folytatjuk szereplésünket a Forma-1-ben a Williamsszel való közös projektünk keretében” – mondta Boris Rotenberg, az SMP Racing főnöke.

„Kellemetlen meglepetésként ért bennünket a csapat teljesítménye a szezon elején, és az autó fejlesztési görbéje sem volt kellően meredek.”

„Ennek ellenére Szergej jó szezont futott, 100 százalékot nyújtott, és teljes mértékben elvégezte a feladatait. Elégedettek vagyunk a munkájával, és jelenleg értékeljük az opcióit a jövőbeli versenyzése kapcsán.”

Szirotkin egyébként a Williams mai bejelentése után a közösségi médiában azt írta: „Sajnos nem fogok a Forma-1-ben versenyezni jövőre. Nagyon hosszú és nehéz év volt, és nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna.”

„De keményen dolgoztam, a szívemet-lelkemet beleadtam, hogy jó eredményeket érjünk el. És őszintén szólva úgy hiszem, hogy a körülményekhez képest megfelelő munkát végeztünk.”

Szólj hozzá!