Verstappen vs. Ocon

A Williams gyenge formája miatt távozik Szirotkin

Fotó: Williams F1
Fotó: Williams F1
A Williams idei gyenge formája vezetett odáig, hogy Szergej Szirotkin 2019-ben nem lesz az istálló versenyzője – ezt mondja az orosz versenyző támogatója, az SMP Racing, mely úgy döntött, nem folytatja együttműködését a csapattal.

A Williams idei gyenge formája vezetett odáig, hogy Szergej Szirotkin 2019-ben nem lesz az istálló versenyzője – ezt mondja az orosz versenyző támogatója, az SMP Racing, mely úgy döntött, nem folytatja együttműködését a csapattal.

A Williams csütörtökön jelentette be, Szirotkint Robert Kubica váltja, így a lengyel lesz George Russell csapattársa a következő idényben.

Szirotkin idén debütált a Forma-1-ben, miután támogatója, az SMP Racing jelentős pénzösszeggel járult hozzá a Williams szerepléséhez. A vállalat nemrég sajtóközleményt adott ki, ebben azt írják, csalódottan a csapat idei szereplése miatt.

„Úgy döntöttünk, nem folytatjuk szereplésünket a Forma-1-ben a Williamsszel való közös projektünk keretében” – mondta Boris Rotenberg, az SMP Racing főnöke.

„Kellemetlen meglepetésként ért bennünket a csapat teljesítménye a szezon elején, és az autó fejlesztési görbéje sem volt kellően meredek.”

„Ennek ellenére Szergej jó szezont futott, 100 százalékot nyújtott, és teljes mértékben elvégezte a feladatait. Elégedettek vagyunk a munkájával, és jelenleg értékeljük az opcióit a jövőbeli versenyzése kapcsán.”

Szirotkin egyébként a Williams mai bejelentése után a közösségi médiában azt írta: „Sajnos nem fogok a Forma-1-ben versenyezni jövőre. Nagyon hosszú és nehéz év volt, és nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna.”

„De keményen dolgoztam, a szívemet-lelkemet beleadtam, hogy jó eredményeket érjünk el. És őszintén szólva úgy hiszem, hogy a körülményekhez képest megfelelő munkát végeztünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kubica miatt nem jutott tovább Sainz

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője nagyon csalódott az F1-es Ausztrál Nagydíj időmérőjét követően, miután önhibáján kívül nem sikerült a továbbjutás a Q2-be.

Veszélyben a Williams melbourne-i versenye

Nehezen indult a 2019-es Forma-1-es idény a Williams számára – brit istálló a tesztidőszak után végigszenvedte az Ausztrál Nagydíj pénteki edzésnapját, illetve a szombati szabadedzést is. Veszélybe kerülhet a csapat melbourne-i indulása?

Kubica: Nehéz pozitívumokat találni…

Robert Kubicának, a Williams F1-es pilótájának számos problémával kellett szembenéznie az Ausztrál Nagydíj nyitónapján – nem túl rózsás a helyzet a csapatnál.

Kubica: Ez már egy új Forma-1

Robert Kubica, a Williams versenyzője 8 év után tér vissza a Forma-1-be, és hosszú idő után először áll rajthoz a hétvégi szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Paddy Lowe elhagyta a Williamset?

Úgy tűnik, a Williams istálló technikai igazgatója, Paddy Lowe elhagyja az F1-es csapatot a keserű 2019-es szezonkezdetet követően – egyelőre csak annyit tudni, hogy „szabadságát tölti”.

Friss hírek