A Williams leigazolhatta volna Hamiltont - F1VILÁG.HU

A Williams leigazolhatta volna Hamiltont

HIRDETÉS

A Williams istálló leigazolhatta volna Lewis Hamiltont 2004-ben, azonban a csapat akkori motorpartnere, a BMW nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, árulta el a grove-i bázisú alakulat résztulajdonosa, Patrick Head.

A Williams istálló leigazolhatta volna Lewis Hamiltont 2004-ben, azonban a csapat akkori motorpartnere, a BMW nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel, árulta el a grove-i bázisú alakulat résztulajdonosa, Patrick Head.

Head a riportereknek elmondta, hogy Hamilton, édesapjával, Anthony-val együtt a csapat főhadiszállására utazott abban az évben, miután összeveszett a McLarennel, miközben a Forma 3 Eurószériában versenyzett.

“Felhívtak, és azt kérdezték, hogy elugorhatunk-e hozzád egy beszélgetés erejére?” – mondta Head. “Eljöttek és elmondták, hogy a McLaren vezetője, Ron Dennis kirúgta őket.”

“Abban az időben a BMW-vel voltunk, és szerintem Frank (Williams) felhívta (a BMW Motorsport igazgatóját) Mario Theissent és közölte vele, hogy itt van ez a srác, aki elég jónak tűnik, és azt kérdezi tőlünk, tudunk-e neki segíteni.”

“Úgy vélem, hogy Mario válasza erre az volt, hogy nem tudják támogatni, mi pedig abban az időben nem voltunk olyan anyagi helyzetben, hogy finanszírozni tudtuk volna a versenyzését. Szóval Lewis most akár a Williams színeiben is versenyezhetne.”

A sport első fekete versenyzője, aki minden idők legsikeresebb újoncaként írt be magát a történelemkönyvekbe, négy futamgyőzelmével a második helyen végzett debütáló évében a Forma-1-ben.

A McLaren a múlt hónapban jelentette be, hogy újabb öt évvel meghosszabbította a brit versenyző szerződését, aki ezzel 2012-ig biztosan a wokongi alakulatot szolgálja majd a királykategóriában.

Hamilton, akit immáron több mint egy évtizede támogat a McLaren, 2004-ben összeveszett a gárda vezetésével, miután nem volt egyetértés abban, melyik szériában folytassa pályafutását az azt követő szezonban.

Miközben ő feljebb szeretett volna lépni a ranglétrán, a McLaren ragaszkodott ahhoz, hogy egy újabb élvet húzzon le a Forma 3-ban.

“Nem ezt akartam, és végül úgy döntöttem, inkább felkészülök arra, hogy felbontom a szerződésem a McLarennel, mintsem még egy évet maradjak” – árulta el önéletrajzi ihletésű könyvében a brit versenyző.

Hirdetés

Head azonban elmondta, egyáltalán nem bánják, hogy elhalasztották a lehetőséget.

“Nincs miért sajnálkozni. Számtalanszor lett volna alkalmunk különböző embereket leigazolni, de aztán mégsem tettük meg” – magyarázta Head, aki szerint ismét Raikkönen és Hamilton között dől majd el a bajnoki cím sorsa az idei évben.

“Úgy gondolom, hogy igen nagy lesz a küzdelem Kimi Raikkönen és Lewis között az élen. Meggyőződésem, hogy Lewis egy kiváló versenyző, és nagyon keményen fog hajtani az idei esztendőben. Leginkább talán Michael Schumacherhez tudnám hasonlítani. Tisztában van azzal, hogy ha meg akarja verni Raikkönent, akkor a legjobb tudását kell nyújtania minden egyes körben” – tette hozzá Head.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!