A Williams megerősítette Maldonado érkezését - F1VILÁG.HU

A Williams megerősítette Maldonado érkezését

HIRDETÉS

A Williams hivatalosan is megerősítette, hogy a GP2 idei világbajnoka, Pastor Maldonado veszi át Nico Hülkenberg megüresedő helyét, és Rubens Barrichello csapattársaként bemutatkozhat jövőre a Forma-1-ben.



A Williams december elsején hivatalosan is megerősítette, hogy a GP2 idei bajnoka, Pastor Maldonado veszi át Nico Hülkenberg megüresedő helyét, és Rubens Barrichello csapattársaként bemutatkozhat jövőre a Forma-1-ben.

A venezuelai versenyzőt már jó ideje kapcsolatba hozták a grove-i bázisú gárdával, és a múlt hónapban megrendezett újoncok számára fenntartott teszten is részt vett a szezonzárónak is helyet adó Abu Dhabiban, ahol egy napot a Williams, két napot pedig a Hispania színeiben vezetett.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Williams engem választott egyik versenyzőjének a következő idényre” – mondta a 25 éves versenyző, aki állítólag komoly, jól fizető szponzorokat hoz magával, és részben ennek is köszönheti szerződését.

„Már teszteltem a csapattal Abu Dhabiban, de már alig várom, hogy megkezdhessem az igazi munkát, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki a jövő évnek.”

“A legjobb tudásomat fogom nyújtani a téli időszakban, hogy megfelelően felkészítsem magam, és tudom, hogy a csapat is keményen fog dolgozni, hogy egy sikeres szezon elé nézzünk.”

Maldonado egyébként nem az első venezuelai a Forma-1-ben, előtte Johnny Cecotto is versenyzett a királykategóriában, aki utolsó versenyét Dallasban teljesítette 1984-ben a Toleman színeiben.

A fiatal tehetség az idei évben hét győzelemmel zsebelte be a bajnoki címet a GP2-ben, ám Sir Frank Williams elmondta, hogy már jóval korábban felfigyelt Maldonadóra, aki első versenyét 2007-ben nyerte meg a GP2-ben, méghozzá Monacóban.

„Pastorra először 2007-ben figyeltem fel, mikor hihetetlen profin vezetett Monacóban” – mondta a csapatvezető.

Hirdetés

„Azóta pedig folyamatosan tanúbizonyságot tesz kivételes tehetségéről, nyert néhány remek versenyt, különösen az idei szezonban a GP2-ben, és rekordot állított fel, ugyanis zsinórban hat győzelmet is aratott.”

„A múlt hónapban tesztelt velünk Abu Dhabiban, így onnan is ismerjük, de már alig várjuk, hogy tovább csiszolhatjuk tehetségét a télen, és egy eredményes szezont teljesíthessünk vele jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!