A Williams senkit sem akar átverni az edzéseken - F1VILÁG.HU

A Williams senkit sem akar átverni az edzéseken

HIRDETÉS

A Williams istálló résztulajdonosa, Patrick Head cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint csapata csak azért küldi üres tankkal pályára versenyzőit a szabadedzéseken, hogy ezzel kerüljön az újságok címlapjára.

A Williams istálló résztulajdonosa, Patrick Head cáfolta azon feltételezéseket, melyek szerint csapata csak azért küldi üres tankkal pályára versenyzőit a szabadedzéseken, hogy ezzel kerüljön az újságok címlapjára.

Az első öt verseny után egyértelműen kijelenthető, hogy Nico Rosberg az idei év edzésmenője, hiszen eddig mindenkinél többször végzett az élen a pénteki-, és a szombati szabadedzéseken, ami nagyban annak köszönhető, hogy általában üres tankkal köröz.

Bár az edzéseken brillírozik, a német versenyző nem tudja átmenteni kiváló teljesítményét az időmérőre, és a futamra, éppen ezért sokakban felmerült a kérdés, jó úton halad-e a Williams, mely csapat annak ellenére sem tudott eddig komolyabb eredményt elérni, hogy már az évad eleje óta használja a jóval nagyobb leszorító erőt generáló dupla diffúzort.

Head azonban meg van győződve arról, hogy jó a stratégiájuk, mert versenyzőik így sokkal jobban felkészülhetnek az üres tankos időmérő edzésre.

“Két különböző üzemanyagszinttel megyünk, és elvégezzük a házi feladatunkat” – mondta a szakember a pénteki edzésekről az Autosportnak.

“Gyakran használunk új gumikat, és alacsonyabb üzemanyagszintet, különösen Kazuki (Nakajima) miatt, ugyanis számára nagyon fontos az időmérő. Azonban soha nem körözünk annyi üzemanyaggal, mint a kvalifikáción.”

“Mások szinte végig versenyre megtankolt autóval köröznek. Nálunk ez nem így van, mert a lista elején szeretnénk végezni, és azt szeretnénk, ha versenyzőink éreznék, hogy miként fog viselkedni az autó abban a nagyon fontos időszakban, mikor megpróbálnak továbbjutni az első és a második etapban.”

“Talán más programon vagyunk, mint a többiek, azonban ezzel nem az a célunk, hogy bárkit is félrevezessünk, vagy átverjünk, mindössze arról van szó, hogy meglátásunk szerint ez a legcélravezetőbb módszer ahhoz, hogy jól szerepeljünk a hétvégén.”

Bár az eddig látottak alapján hatalmas potenciál van a csapatban, az eredmények egyszerűen nem akarnak jönni, ami természetesen a vezetésnek sem tetszik.

Head elmondta, hogy több hibát is vétettek, és a szerencse sem állt mellettük az első versenyeken. A szakember bízik abban, hogy ez megváltozik, és hamarosan megkezdhetik a valódi pontgyűjtést.

Hirdetés

A Williams (Rosbergnek köszönhetően) eddig 4.5 pontot szerzett, mellyel csak a nyolcadik helyen áll a konstruktőrök versenyében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!