A Williams szeretné leszerződtetni Ocont - F1VILÁG.HU

A Williams szeretné leszerződtetni Ocont

HIRDETÉS
Szeretné leigazolni Esteban Ocont a 2019-es Forma-1-es szezonra a Williams, ehhez azonban arra van szükség, hogy a francia versenyző némi anyagi támogatást is hozzon magával.
Esteban Ocon (FRA) Force India F1 at Formula One World Championship, Rd14, Singapore Grand Prix, Preparations, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Thursday 14 September 2017.

Szeretné leigazolni Esteban Ocont a 2019-es Forma-1-es szezonra a Williams, ehhez azonban arra van szükség, hogy a francia versenyző némi anyagi támogatást is hozzon magával.

Ocon minden bizonnyal távozik a Force India csapatától a szezon végén, helyét ugyanis Lance Stroll veszi át, kinek édesapja, Lawrence Stroll befektetője lett a silverstone-i istállónak.

A Williams nemrég jelentette be, egyik versenyzője 2019-ben a Forma-2-es bajnoki címre hajtó George Russell lesz.

Úgy tudni, a brit csapat a Mercedes másik juniorversenyzőjét, Esteban Ocont is szívesen leszerződtetné, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a francia versenyző némi pénzt is vigyen magával.

Az F1VILÁG úgy tudja, Russell nem a Mercedes pénzügyi támogatása révén érkezik a Williamshez, ez pedig jól mutatja, a patinás istálló nemcsak financiális igényeit nézi, amikor versenyzőt szerződtet – és ez az oka annak is, hogy mindent megtesz Ocon szerződtetéséért. Russell leigazolása után viszont a Williams jelen állás szerint nem engedheti meg magának, hogy még egy olyan versenyzőt szerződtessen, aki nem hozza magával a megfelelő anyagi hátteret.

A Williamsnél azt remélik, sikerült növelniük költségvetésüket, ezáltal teljesen függetlenül dönthetnek a második versenyzői ülés sorsáról.

Ocon az Amerikai Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, örül annak, hogy Russell bemutatkozhat a Forma-1-ben, és nem gondolja úgy, hogy nincs már esélye a Williams ülésére.

„Jó látni, hogy George bekerül az F1-be” – mondta a francia tehetség.

„Ő is tagja a Mercedes juniorprogramjának, több évre igazolták le, a mi szándékunk viszont nem az volt, hogy ilyen sok évre megállapodjunk. Ott van még a Williams másik ülése, vannak tárgyalások, majd meglátjuk, hogy alakul. Gratulálok George-nak, ő más utat jár pályafutásában, mint én. Egyáltalán nem lopta el a helyemet, nem így történt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!