A Williams szeretné leszerződtetni Ocont

Fotó: Force India
Fotó: Force India
Szeretné leigazolni Esteban Ocont a 2019-es Forma-1-es szezonra a Williams, ehhez azonban arra van szükség, hogy a francia versenyző némi anyagi támogatást is hozzon magával.

Szeretné leigazolni Esteban Ocont a 2019-es Forma-1-es szezonra a Williams, ehhez azonban arra van szükség, hogy a francia versenyző némi anyagi támogatást is hozzon magával.

Ocon minden bizonnyal távozik a Force India csapatától a szezon végén, helyét ugyanis Lance Stroll veszi át, kinek édesapja, Lawrence Stroll befektetője lett a silverstone-i istállónak.

A Williams nemrég jelentette be, egyik versenyzője 2019-ben a Forma-2-es bajnoki címre hajtó George Russell lesz.

Úgy tudni, a brit csapat a Mercedes másik juniorversenyzőjét, Esteban Ocont is szívesen leszerződtetné, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a francia versenyző némi pénzt is vigyen magával.

Az F1VILÁG úgy tudja, Russell nem a Mercedes pénzügyi támogatása révén érkezik a Williamshez, ez pedig jól mutatja, a patinás istálló nemcsak financiális igényeit nézi, amikor versenyzőt szerződtet – és ez az oka annak is, hogy mindent megtesz Ocon szerződtetéséért. Russell leigazolása után viszont a Williams jelen állás szerint nem engedheti meg magának, hogy még egy olyan versenyzőt szerződtessen, aki nem hozza magával a megfelelő anyagi hátteret.

A Williamsnél azt remélik, sikerült növelniük költségvetésüket, ezáltal teljesen függetlenül dönthetnek a második versenyzői ülés sorsáról.

Ocon az Amerikai Nagydíj csütörtöki médianapján azt mondta, örül annak, hogy Russell bemutatkozhat a Forma-1-ben, és nem gondolja úgy, hogy nincs már esélye a Williams ülésére.

„Jó látni, hogy George bekerül az F1-be” – mondta a francia tehetség.

„Ő is tagja a Mercedes juniorprogramjának, több évre igazolták le, a mi szándékunk viszont nem az volt, hogy ilyen sok évre megállapodjunk. Ott van még a Williams másik ülése, vannak tárgyalások, majd meglátjuk, hogy alakul. Gratulálok George-nak, ő más utat jár pályafutásában, mint én. Egyáltalán nem lopta el a helyemet, nem így történt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Orosz kézbe kerülhet a Williams?

Az Orosz Nagydíj promótere úgy gondolja, remek lehetőség lenne a milliárdos Dmitry Mazepin számára, hogy felvásárolja az F1-es Williams istállót.

Kubica: A futam csúcspontja a felvezető kör volt

Robert Kubica, a Williams versenyzője újra elkeseredetten nyilatkozott az F1-es Kínai Nagydíjat követően, ahol véleménye szerint a csúcspont az volt, amikor megpördült a felvezető körön.

Friss hírek