A Williams továbbra is a Ferrari nyomában - F1VILÁG.HU

A Williams továbbra is a Ferrari nyomában

HIRDETÉS

A Williams célja továbbra is az, hogy a Ferrarit maga mögé szorítsa – most Valtteri Bottasnak ez részben sikerült, ugyanis Kimi Räikkönen előtt a negyedik pozícióban zárt.


A Williams célja továbbra is az, hogy a Ferrarit maga mögé szorítsa – most Valtteri Bottasnak ez részben sikerült, ugyanis Kimi Räikkönen előtt a negyedik pozícióban zárt.

Bottas elmondta, bízik benne, hogy a mainál jobb eredményeket is elérhetnek majd az elkövetkezendő versenyeken, azonban az eddigi előrelépésekkel mindenképpen elégedett.

„Ez egy kicsit Bahrein ismétlése, megpróbáltuk az egyik piros autót magunk mögött tartani. Ennél még több is jön majd, alig várom a következő versenyt! Jó érzés, hogy sorozatban a második versenyen sikerült elválasztanunk a két Ferrarit.”

A finn pilóta elmondta, gumikezelés szempontjából arra számítottak, hogy rosszabb helyzetben lesznek Barcelonában, azonban pozitív meglepetés érte őket.

„A gumik jobban bírták, mint gondoltuk, így végül három kiállásos taktikáról kettőre váltottunk, ami jó választás volt a csapattól, mert ennek köszönhetően magam mögött tudtam tartani Kimit.”

„Nagy pozitívum, hogy közelebb voltunk az élen állókhoz most, mint eddig bármikor. Ez reményt ad számomra, mert megmutattuk, hogy a fejlesztéseink javítanak a teljesítményünkön.”

Felipe Massa, a Williams másik versenyzője hozzátette, neki akadtak gondjai az abroncsokkal, mivel a Kimi Räikkönennel folytatott csatában túlságosan is elkoptak.

„Jó verseny volt a csapat számára, mivel 20 pontot szereztünk, nem veszítettünk sokat a Ferrarival szemben, ami pozitív a bajnokság állását nézve.”

„Sokáig harcoltam Kimivel, ami nehéz volt a gumik miatt. A gumikopás miatt jobb volt a három kiállás számomra, de emiatt a többiek túl messzire kerültek tőlem.”

Hirdetés

A brazil versenyző is úgy gondolja, hogy csapata folyamatosan bizonyítja versenyképességét, így bízik benne, hogy Monacóban is javuló teljesítményt mutatnak majd.

„Egyik autónkkal a Ferrari előtt végeztünk, szóval megmutattuk, hogy versenyképesek vagyunk velük szemben. Alig várom Monacót, ami egy nehéz teszt lesz az autó számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!