A Williamsnek meg kell tanulnia az élen versenyezni - F1VILÁG.HU

A Williamsnek meg kell tanulnia az élen versenyezni

HIRDETÉS

A Williams Forma-1-es csapatának újra meg kell tanulnia, hogyan is kell az élen versenyezni, hogy a legtöbbet hozhassa ki az olyan lehetőségekből, mint az ausztriai – vélekedik Rob Smedley.



A Williams Forma-1-es csapatának újra meg kell tanulnia, hogyan is kell az élen versenyezni, hogy a legtöbbet hozhassa ki az olyan lehetőségekből, mint az ausztriai – vélekedik Rob Smedley, a grove-i gárda teljesítményért felelős főmérnöke.

A Williams versenyzői remekeltek a spielbergi időmérőn, Felipe Massa vezetésével kibérelték az első rajtsort az Osztrák Nagydíjon.

A versenyen viszont Massa, illetve csapattársa, Valtteri Bottas nem tudták tartani a Mercedesek tempóját, végül utóbbi versenyző dobogóra állt, Massa pedig negyedikként ért célba.

A Williams utoljára 2012-ben tudott futamot nyerni – akkor Pastor Maldonado győzött Spanyolországban, ezt leszámítva azonban az angol alakulatnak nemigen volt lehetősége arra, hogy a győzelemért csatázzon.

Amikor az AUTOSPORT című szaklap arról faggatta Smedley-t, a Williamsnek újra meg kell-e tanulnia, hogyan kell az élen versenyezni, így felelt: „Azt hiszem, röviden összefoglalva erről van szó.”

„Úgy gondolom, meg kell vizsgálnunk a dolgokat, és meg kell értenünk, hogyan tudunk javítani minden apró részleten – mert nincs szó nagy varázslatról, az ördög a részletekben rejlik.”

„Egy nagyon profi csapattal versenyeztünk egy gyorsabb autóval, ők azonban jobban szervezettek voltak. Hogy miért? Mert komoly rutinjuk van már abban, hogyan kell a mezőny elejében versenyezni.”

„Teljesen más dolog az első, második, harmadik, vagy negyedik helyen harcolni, mint a tizenharmadik, tizennegyedik, vagy tizenötödik pozícióban. Higgyenek nekem, én már átéltem mindkettőt.”

Hirdetés

„Szóval tanulnunk kell. Ezért vagyok itt, szóval igen, a bizonyítványban most az szerepel: ennél jobbnak kell lennünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!