Verstappen vs. Ocon

A Williamsnél folytathatja Massa versenymérnöke

Olasz médiajelentések szerint a Williamsnél folytathatja Forma-1-es pályafutását Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley.


Olasz médiajelentések szerint a Williamsnél folytathatja Forma-1-es pályafutását Felipe Massa versenymérnöke, Rob Smedley.

Azt követően, hogy a Ferrari bejelentette, 2014-ben a Fernando Alonso – Kimi Räikkönen párossal vág neki a világbajnoki küzdelmeknek, Massa mellett vélhetően jelenlegi versenymérnöke, Rob Smedley is elhagyja az istállót.

A szakember 2001-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Ferrari telemetriai csapatában, majd folyamatosan lépkedett egyre feljebb és feljebb. 2004-ben már a maranellói gárda tesztcsapatát vezette – mely akkoriban még rendkívül aktív volt –, majd 2006-ban Gabriele Delli Colli helyét vette át, és vált Felipe Massa versenymérnökévé.

Közel nyolc éven át dolgozott együtt a brazil pilótával.

Az Autosprint szerint Smedley hazatér Angliába, még ha képletesen is, a Williamshez szerződik ugyanis, és úgy hírlik, egy jóval komolyabb pozíciót tölthet majd be, mint az elmúlt években a Ferrarinál.

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek