Aggasztóak a motorgondok a Mercedesnél és a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Aggasztóak a motorgondok a Mercedesnél és a Ferrarinál

HIRDETÉS
A belgiumi motorgondok után feltehetően némi aggodalommal várja a hétvégi Olasz Nagydíjat a Mercedes és a Ferrari.
SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari SF90, Sebastian Vettel, Ferrari SF90, Lewis Hamilton, Mercedes AMG F1 W10, Valtteri Bottas, Mercedes AMG W10 during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Simon Galloway / LAT Images)

Mindkét gyártó új fejlesztésű V6-os erőforrással érkezett Spa-Francorchamps-ba, és míg a Mercedesnél a partnercsapatok mellett a gyári istálló is bevetette ez új specifikációt, a Ferrari új motorját csak a két Haas, illetve Antonio Giovinazzi használta.

Az új aggregátok bevetése viszont nem ment simán: a Mercedesnél Sergio Perez és Robert Kubica, míg a Ferrarinál Giovinazzi autójában hibásodott meg az erőforrás.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, a történtek miatt a belga versenyt némi aggodalommal várták, az eseteket pedig alaposan kivizsgálják.

„Alapvetően nem hátráltatott minket jelentősen. Csak egy nagyon picit” – mondta a szakember.

„Nem vállalunk kockázatokat a versenyen. De kétségkívül nem volt kényelmes helyzet. A motorproblémák eltérőnek tűntek, és még nem elemeztük ki, nem értettük meg őket.”

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto ugyancsak elismerte, aggodalomra adott okot Giovinazzi motorhibája.

„Ez így van, kétségtelenül” – mondta a szakember a verseny után.

„Ki kell elemeznünk, mi történt, hiszen az efféle hibák arra utalhatnak, hogy valami gond van. A motort visszaküldjük Maranellóba, szétszedjük, és megpróbáljuk kideríteni. Pár napunk van csak reagálni. De igen, aggasztó.”

Korábban egyébként Binotto azt mondta, nem adatgyűjtés miatt vetették be csupán partnercsapataiknál az új V6-ost.

Hirdetés

„Az oka ennek nem adatgyűjtés volt. Mire pályára visszük, már teljesen megbízhatónak és homologizáltnak kell lennie a próbapadon. Egyszerűen azért vetettük be, mert a motorfelhasználást tekintve eltérőek a csapatok forgatókönyvei, és nyilván így a gyárnak is könnyebb dolga van valamelyest.”

A Ferrari gyári versenyzői, illetve Kimi Räikkönen egyébként a hétvégi Olasz Nagydíjon használhatják majd először az új erőforrást.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!