Albon az autótörés ellenére elégedett a nyitónappal

SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 15: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 15, 2019 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Robert Cianflone/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-226RUHP391W11 // Usage for editorial use only //
Fotó: Red Bull Racing
Nem volt ideális a Brazil Nagydíj pénteki edzésnapja Alexander Albon számára, a Red Bull versenyzője azonban azt mondja, optimistán várhatják a folytatást Interlagosban.

A fiatal pilóta a leggyorsabb volt az esős pályán a nyitóedzésen, ám a tréning végén a gumifalnak csapta a versenyautót, amit a szerelők újjá tudták építeni a második gyakorlásra.

Albon végül a 9. legjobb idővel zárta a napot, és elmondása szerint a Red Bull versenytempója ígéretes.

„Rendben volt a mai nap. Az első edzés trükkös volt az esőben, és nyilván az sem volt ideális, hogy összetörtem az autót, de elég kis kicsúszás volt” – mondta a thai versenyző.

„Elveszítettem az uralmat féktávon, és a pálya legrosszabb részén történt. A srácok nagyszerű munkát végeztek, összerakták az autót a második edzésre, és az jól is ment az elsődleges gumikon. Aztán az opciós abroncsokra váltottam, de elfékeztem az egyiket, így az edzésemnek lényegében vége is volt.”

„Azt gondolom, a teljesítményünk egész jónak tűnik, a versenytempónk pedig erős, szóval bőven vannak pozitívumok. Azt nem igazán tudom, hogy én hogyan is állok, mert nem volt tiszta edzésem. Ez a pálya elég nehéz, és az időjárás, illetve a kialakuló vízátfolyások miatt egyáltalán nem könnyű a helyzet, de élvezetes vezetni rajta. Több körre lesz még szükségem.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!