Albon: Az nyugtatott meg, hogy Kimi is kicsúszott

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
F1 TEST DAYS Alexander Albon Toro Rosso truck
Alexander Albon, a Toro Rosso F1-es versenyzője számára kicsúszással kezdődött a keddi barcelonai tesztje, azonban végül sikerült produktív napot zárnia.

Az újoncok rémálmát élte át Albon, amikor mindössze 4 kanyar megtételét követően kicsúszott a barcelonai tesztnap reggelén. A 22 éves pilóta bevallotta, nagyon rosszul érezte magát az esetet követően, de igyekezett minél gyorsabban túltenni magát rajta. 

Úgy tűnik, ez sikerült is, mivel ő volt a második legszorgalmasabb pilóta a mezőnyben: összesen 132 kört tett meg versenygépével.

„Elég vicces, mert volt már olyan tapasztalatom, hogy a kivezető körön kicsúsztam, szóval megpróbáltam nem túl sokat gondolni erre” – mondta Albon. „Megnyugtatott, hogy Kimi is ezt csinálta, de természetesen reggel, miután kicsúsztam, olyan voltam, mint egy kutya, behúzott farokkal. Végül minden jól alakult.”

„Az a probléma, hogy annyira, de annyira hűvös volt, hogy nem lehetett lassan menni – mert ha túl lassan mész, akkor lehűlnek a gumik, és megjósolhatatlan lesz a helyzet, mintha jégen vezetnél.”

„Nem az a legjobb vezetői élmény, amikor a pálya 5 fokos. Nem ismered az autót, szóval nem mész gyorsan, mert félsz attól, hogy megcsúszol. Aztán megcsúszol – ez egy körforgás.”

Miután a reggeli kicsúszást követően Albon helyretette gondolatait, végül két versenytávot teljesített, 1.19.301-es időeredménnyel zárt, ami 1 tizedmásodperccel volt jobb, mint csapattársa, Daniil Kvyat tegnapi körideje

„Azt hiszem, a reggel után megtaláltam a ritmust, sima nap volt és nem adódtak gondjaink. Volt néhány kicsúszásom, de megtaláltam a határokat és felfedeztem, hogy mire képes az autó. Ez egy nagyon jó nap volt.”

Albon számára nemcsak a reggeli incidens jutott: a bokszutcában majdnem összetalálkozott Nico Hülkenberg autójával, azonban ő ebből nem sokat érzékelt. 

„Nem igazán láttam” – mondta. „Szóltak, hogy gyere ki, aztán belenéztem a tükörbe, és mögöttem volt egy nagy, sárga autó. Azt gondoltam, oké, lehet, hogy feltartjuk egy kicsit, de remélem, hogy nem történt nagy gond.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!