Albon: Csalódott vagyok, de a versenytempó jobb lesz! - F1VILÁG.HU

Albon: Csalódott vagyok, de a versenytempó jobb lesz!

HIRDETÉS
Nem elégedett az időmérő edzésen elért eredményével Alexander Albon, aki elmondása szerint sokat küszködött szombaton. A thai pilóta mindenesetre bizakodó, mert úgy érzi, a Red Bull versenytempója sokkal jobb lehet.
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 30: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during final practice for the F1 Grand Prix of Abu Dhabi at Yas Marina Circuit on November 30, 2019 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-22BGP9W5N1W11 // Usage for editorial use only //

Albon a 6. leggyorsabb volt a kvalifikáción, a versenyt azonban az 5. helyről kezdheti meg Valtteri Bottas rajtbüntetése után.

A Red Bull versenyzője kissé csalódott volt az időmérő után, elmondás aszerint ugyanis nem tudott mindent kihozni autójából.

„Meglehetősen átlagos időmérőn vagyok túl, nem is vagyok teljesen elégedett az elért eredménnyel” – fogalmazott a fiatal pilóta.

„Már a Q1 eleje óta küszködtem, egyszerűen nem tudtam kihozni a legtöbbet belőle, ami frusztráló. Trükkös volt odakint, eléggé csúszott a pálya, de a versenytempó rendben lesz holnap.”

Albon szerint a Mercedest nehéz lesz legyűrni, arra pedig nagyon kíváncsi lesz, hogy Sebastian Vettel mire megy a lágyabb gumikeverékkel a futam első szakaszában.

„A Mercedes elég gyorsnak tűnik, szóval erősek lesznek, és arra számít, hogy Valtteri is átrágja magát a mezőnyön, szóval jó rajtot kell vennünk. Azt hiszem, a gumik degradációja jelentős lesz, ezért is rajtol a többség a közepes keverékű gumikon. Viszont érdekes lesz, hogy Seb a lágyakon startol.”

„Mindent beleadunk majd, próbálunk összehozni valamit.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!