Albon elárulta, miért viselt fehér sisakot pénteken - F1VILÁG.HU

Albon elárulta, miért viselt fehér sisakot pénteken

HIRDETÉS
Meglepő módon teljesen fehér sisakkal gurult pályára a Forma-1-es Olasz Nagydíj pénteki nyitónapján Alexander Albon – később kiderült, mi volt az oka mindennek!
Italian Grand Prix 2019, Monza, Friday, Alexander Albon, Red Bull, wet,

A thai versenyző korábban a Bell nevű sisakgyártó fejvédőit használta a versenyeken, pénteken, Monzában viszont egy javarészt fehér Arai-sisakban nyitotta meg az Olasz Nagydíj hétvégéjét.

A Red Bull csapata még a szezon korábbi szakaszában fedte, 2019-es versenyautóját az Arai-sisakoknak megfelelően fejlesztette ki, pénteken pedig arra voltak kíváncsiak, azzal, hogy Albon is ennek a gyártónak a fejvédőjét használja, javul-e a fiatal versenyző teljesítménye.

Albon az edzésnap végén elárulta, nemcsak a légáramlást mérte le a Red Bull, de arra is kíváncsi volt, hogy javul-e a rádiókommunikáció minősége az új sisaknak köszönhetően.

„Elég késői döntés volt” – mondta a fiatal pilóta.

„Remélhetőleg a teljesen lefestett verzió szombatra megérkezik. Csupán látni akartuk, hogy javítani tudunk-e a rádió minőségén, és persze nyilván a teljesítményen.”

Albon azt mondja, ő a maga részéről nem sok különbséget érzékelt. Csapattársa, Max Verstappen egyébként az idei szezon első felében váltott az Arai-sisakokról a Schuberth termékeire, mivel előbbi gyártó 2019-es modellje kényelmetlen volt számára.

„Nem vagyok egy Adrian Newey, szóval nem tudok sok mindent elmondani, de szerették volna, ha kipróbálom. Az F1-ben minden részlet számít” – mondta Albon.

„Ami engem illet, nem sok minden változott.”

A fiatal tehetség egyelőre nem tudja, melyik sisakgyártó termékével folytatja majd a szezon hátralévő részében.

Hirdetés

„Majd meglátjuk. Leteszteljük őket…”

A Red Bull számára egyébként biztatóan alakult az Olasz Nagydíj pénteki nyitónapja.

„Közel vagyunk. Majd meglátjuk, szombaton mi történik, de az első érzések pozitívak. Az egyensúly egyáltalán nem volt rossz” – mondta Albon.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!