Albon hálás Hamiltonnak, amiért bocsánatot kért - F1VILÁG.HU

Albon hálás Hamiltonnak, amiért bocsánatot kért

HIRDETÉS
A Red Bull versenyzője, Alexander Albon Abu Dhabiban elárulta, a Brazil Nagydíjat követően Lewis Hamilton még SMS-ben is bocsánatot kért tőle, amiért elütötte őt a dobogós eredménytől.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 31: Alexander Albon of Thailand and Red Bull Racing poses for a photo in a grandstand during previews ahead of the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 31, 2019 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-221XRYNM11W11 // Usage for editorial use only //

A két versenyző az interlagosi futam hajrájában csatázott a 2. helyért, Hamilton azonban előzési manővere közben nekiment Albon autójának, aki így elesett a jó eredménytől.

A Mercedes világbajnok versenyzője rögtön a futam után elismerte hibáját, később pedig 5 másodperces időbüntetést kapott a stewardoktól.

Albon csütörtökön arról beszélt, „fájdalmas” volt számára, hogy elbukta a dobogót, azonban hálás Hamiltonnak a történtek után tanúsított magatartásáért.

„Fáj, de még bőven lesz lehetőségem a jövőben” – mondta a thai pilóta. „És Lewis is nagyon szépen intézte utána. Még SMS-t is küldött, szóval nagyon sajnálkozó volt.”

Amikor Albont arról kérdezték, meglepte-e, hogy Hamilton ilyen hamar elismerte hibáját, a Red Bull pilótája így felelt: „Igen, azt hiszem. De vannak különböző körülmények, és természetesen nem hibáztatom Lewist teljes egészében.”

„Voltak módjai annak, hogy én is elkerüljem az ütközést. De egyszerűen csak egy elsietett előzési kísérlet volt, megesik az ilyen, túlléptünk rajta.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!