Albon: Pár tizedet még gyorsulunk az időmérőig - F1VILÁG.HU

Albon: Pár tizedet még gyorsulunk az időmérőig

HIRDETÉS
Mindkét pénteki szabadedzésen a 6. legjobb időt érte el Suzukában a Red Bull Forma-1-es csapatának thai versenyzője, Alex Albon. A fiatal pilóta elégedett, bár azt azért reméli, hogy megtartják vasárnap az időmérőt, és nem ebből a pozícióból kell startolnia.
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 11: Alexander Albon of Thailand driving the (23) Aston Martin Red Bull Racing RB15 on track during practice for the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 11, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21UA3UQ451W11 // Usage for editorial use only //

Albon először versenyez a Japán Nagydíjnak otthont adó versenypályán, így azzal, hogy tájfunveszély miatt törölték a teljes szombati programot, igazán nincs könnyű helyzetben.

A Red Bull versenyzője az edzésnap végén elárulta, nagyon elégedett az autójával, bár úgy érzi, néhány tizedet még tudnak javulni a kvalifikációig.

„Elégedett vagyok azzal, ahogy a mai napunk alakult, és imádom ezt a pályát, szóval alig várom, hogy ismét pályára guruljunk!” – mondta a fiatal tehetség.

„Az első szektor igazán lenyűgöző, nagyon élvezem. Gyorsan elkaptam a fonalat, és sokkal kényelmesebben érzem már magam az autóban, mint Szocsiban – persze még van azért tennivaló.”

„Először vezetek itt, és mivel holnap nem körözhetünk, kevesebb időm lesz jól megtanulni a pályát, ami nem ideális. Ez ártani fog nekünk egy kicsit, de mindenkit ugyanúgy érint a dolog, szóval megbirkózunk vele.”

Albon hozzátette, a Mercedes ugyan nagyon gyors, de az ő autójuk is versenyképes Suzukában.

„A Mercedes nagyon gyors, és igazán erősnek tűnnek a kanyarokban – de a mi autónk is sokkal jobb lesz, és nem gondolom, hogy az egyensúlyunk olyan rossz. Remek fejlődést érünk el, és még tudunk is tovább javulni, szóval finomítanunk kell a dolgokon, hogy nyerjünk még pár tizedet.”

„Meglátjuk, hogy megtartják-e az időmérőt vasárnap, mivel a 6. hely talán nem az, amire vágytunk. Ha száraz lesz a pályára, remélem, hogy benne leszünk a sűrűjében. Viszont ez a helyszín igazán trükkösnek tűnik esőben, ha tehát esni fog, egy kicsit nehezebb dolgunk lesz.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!