Albuquerque nyerte meg a Bajnokok Versenyét - F1VILÁG.HU

Albuquerque nyerte meg a Bajnokok Versenyét

HIRDETÉS

Filipe Albuquerque a döntőben 2:1 arányú győzelmet aratott a háromszoros RoC győztes rali-legenda, Sebastian Loeb felett, mellyel óriási meglepetésre megnyerte a Bajnokok Versenyét vasárnap délután Düsseldorfban.


Filipe Albuquerque a döntőben 2:1 arányú győzelmet aratott a háromszoros RoC győztes rali-legenda, Sebastian Loeb felett, mellyel óriási meglepetésre megnyerte a Bajnokok Versenyét vasárnap délután Düsseldorfban.

A Red Bull tehetségkutató programjában felfedezett portugál, aki jelenleg GT versenyzőként tevékenykedik, mindegyik versenyét megnyerte a csoportkörben, és a negyed- valamit az elődöntőben, így került össze Loebbel.

A döntő első körét megnyerte, a másodikban mindössze két századdal maradt alul ellenfelével szemben, majd a mindent eldöntő utolsó körben, a RoC buggy-val bezsebelte a végső győzelmet, jóllehet Loeb az első körben még vezetett.

Albuquerque úgy került a döntőbe, hogy az X-bow-val megverte a hazaiak nagy kedvencét, Sebastian Vettelt, pedig a német pilóta az első körben még négy tizeddel vezetett, azonban a második köre nem úgy sikerült, ahogy a negyeddöntőben Michael Schumacherrel szemben, akit egy kiváló hajrával ejtett ki a csoportköröket követően.

Loeb a negyeddöntőben Tom Kristensent, az elődöntőben pedig Andy Priaulx-t búcsúztatta, utóbbival vívott csatáját követően, már a célvonal után elvesztette az Audi R8 felett az uralmát, és nekihajtott a gumikerítésnek, de az autónak nem lett semmi baja.

Mindez sajnos nem mondható el Haikki Kovalainen autójáról. A finn pilóta, aki 2004-ben hatalmas meglepetésre megnyerte a Bajnokok Versenyét, már az első összecsapása alkalmával csúnyán összetörte az Audi R8-at.

Kovalainen az utolsó kanyarban nekicsúszott a gumikorlátnak, és a becsapódás következtében eltört az R8 hátsó felfüggesztése. Az autó ezt követően, az első kanyarban nekivágódott a két pályaszakaszt elválasztó műanyag korlátnak, többször is megpördült, majd a gumifalban állt meg, lebontva az Audi elejét, aminek motorháztetője is lerepült.

A balesetben sem Kovalainen, sem utasa – akiről később kiderült, hogy barátnője, Catherine Hyde volt – nem sérült meg, azonban a Lotus versenyzője úgy döntött, hogy nem vállalja a további szereplést, és feladta a küzdelmet.

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Alain Prost már a csoportkörben búcsúzott, miután a döntő összecsapás közben megpördült.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!