Alesi győzelmeket vár a Renault-tól 2008-ban - F1VILÁG.HU

Alesi győzelmeket vár a Renault-tól 2008-ban

HIRDETÉS

Az egykori Forma-1-es versenyző, Jean Alesi szerint a Renault már a jövő évben visszatérhet győzelmi sorozatához, azonban arra még várni kell, hogy újabb bajnoki címet nyerjen a királykategóriában.

Az egykori Forma-1-es versenyző, Jean Alesi szerint a Renault már a jövő évben visszatérhet győzelmi sorozatához, azonban arra még várni kell, hogy újabb bajnoki címet nyerjen a királykategóriában.

Azt követően, hogy két évig uralta a mezőnyt, a Renault egyszerűen képtelen volt felvenni a versenyt a többiekkel a 2007-es idényben, ám a francia gárda vezetése bízik benne, hogy Fernando Alonso visszatérésével ismét komoly erőt képviselhet majd a Forma-1-ben.

Azonban Jean Alesi úgy gondolja, időbe fog telni, míg a Renault ismét harcba szállhat a bajnoki címért a királykategóriában.

“Sokat tanultak a tavalyi hibákból, változatlan mérnöki felállással kezdik meg az idei évet, és mindent megtesznek azért, hogy ismét visszatérjenek az élre” – mondta a francia versenyző az Autosport International Show-n.

“Biztos vagyok benne, hogy Fernando ereje extra motivációt ad a csapatnak a visszatérésben. Azonban a Ferrari és a McLaren hatalmas előnyben van a többiekkel szemben, éppen ezért nem lesz egyszerű dolga a Renault-nak, ha meg akarja kaparintani a bajnoki címet az idei évben. Viszont néhány győzelem benne van a pakliban.”

Alesi azt is elmondta, hogy Jenson Buttontól is sokat vár az idei évben, miután tavaly borzalmasan szerepelt a Honda színeiben.

“Biztos vagyok benne és hiszem, hogy Jenson Button képes arra, hogy egy nap megszerezze a bajnoki címet a Forma-1-ben. Megvan hozzá a sebessége, és már elég tapasztalt versenyzőnek számít, azonban a tavalyi évi versenygépe borzalmas volt. Rossz nézni, mikor az ilyen tehetségek szenvednek.”

“Biztos vagyok benne, hogy Ross Brawn segítségével előreléphetnek, de a bajnoki címre még várniuk kell” – magyarázta Alesi, aki bízik benne, hogy a sport végleg maga mögött hagyhatja a kémügyet, és a következő év botrányoktól mentes lesz.

“Számomra a Forma-1 a legnagyobb show. Jó ideje a tavalyi volt a legjobb szezon a Forma-1-ben, hiszen négyen is harcban voltak a bajnoki címért, és az utolsó futam előtt még háromesélyes volt a bajnokság.”

“Sokáig fogok emlékezni erre a szezonra. A kémügynek vége, és ez így jó. Biztos vagyok benne, hogy ez egy intő jel volt mindazok számára, akik ehhez hasonló dolgokat műveltek a múltban” – tette hozzá Alesi.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!