Megosztás:

Alesi: Idén nem fog dobogóra állni a Renault

Alesi (középen) azt mondja, a Renault visszatérése nagy segítség Franciaországnak.
Alesi (középen) azt mondja, a Renault visszatérése nagy segítség Franciaországnak. © GEPA Pictures

A korábbi Forma-1-es versenyző, Jean Alesi úgy véli, a száguldó cirkuszban idén már újra gyári csapatként szereplő Renault-nak 2016-ban esélye sem lesz arra, hogy dobogós eredményt szerezzen.

A Renault utoljára 2011-ben szerepelt konstruktőrként az F1-ben, az enstone-i istálló utána Lotus néven folytatta szereplését a királykategóriában.

A francia vállalat azonban úgy döntött, idén újra gyári csapatként folytatja szerepvállalását, és teljes mértékben átvette az irányítást az enstone-i központ felett.

Alesi – aki 1996-ban és 1997-ben versenyzett is az akkor még Benetton néven futó istállónál – úgy nyilatkozott, nagyon örül a Renault visszatérésének, de nincsenek nagy elvárásai az idei évre.

„A visszatérésük nagyon fontos Franciaország számára, hiszen korábban még versenyünk is volt” – mondta a volt F1-es pilóta a Motorsport.com című internetes lapnak.

„A Renault visszatérése tehát nemcsak a jövő évre, de hosszabb távon is komoly segítség Franciaországnak.”

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint dobogóra állhatnak-e a Renault versenyzői az előttünk álló idényben, Alesi így felelt: „2016-ban nincs esély rá. Újra kell építeniük a csapatot, így ez most egy átmeneti időszak lesz.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a 2016-os idény első felében még nem...

Hozzászólások

( komment)