Alesi: Leclerc közel lesz Vettelhez 2019-ben

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari korábbi versenyzője, Jean Alesi szerint az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc képes lesz majd azonos szinten teljesíteni négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel.

Leclerc Kimi Räikkönen helyét vett át a Ferrarinál, és bár sokan úgy tartják, már 2019-ben a győzelmekért, és akár a világbajnoki címért harcolhat, a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto nemrég több alkalommal is kifejtette, kezdetben még inkább Vettelre támaszkodnak.

A Ferrari egykori versenyzője, Jean Alesi szerint a téli teszteken látottak alapján a Scuderia idén rendkívül ütőképes lesz majd.

„Már az első köröktől kezdve versenyképes Ferrarit láttunk. Az persze kétségtelen, hogy nagyon erős lesz a Mercedes, de a Ferrari versenyképesebbnek tűnik” – mondta a francia ex-versenyző.

„A Mercedes két eltérő autót vitt pályára Barcelonában, ami nem jó jel, mert az első projekt nem azt nyújtotta, amiben reménykedtek. A Ferrari ezzel szemben egy nagyon erős autóval rukkolt elő, amit sikerült továbbfejleszteni.”

Alesi – akinek fia, Giuliano nemrég csatlakozott a Ferrari akadémiájához – hozzátette, véleménye szerint a csapat jól döntött azzal, hogy Leclerc-t ülteti egyik autójába 2019-ben.

„Szerintem ez serkentőleg hat Vettelre is, aki tavaly az évad felét olyan okok miatt bukta el, amit senki sem értett. Leclerc a Ferrarinál nőtt fel, ismeri a csapatot, és nincs rajta nyomás, mert Binotto kifejtette, hogy követni fogja az utasításokat, és segíteni fogja Vettelt.”

„Vettel első számú versenyző szerepét nem fogja megkérdőjelezni, de kétségkívül nagyon közel lesznek egymáshoz.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek