Alesi: Leclerc közel lesz Vettelhez 2019-ben - F1VILÁG.HU

Alesi: Leclerc közel lesz Vettelhez 2019-ben

HIRDETÉS
A Ferrari korábbi versenyzője, Jean Alesi szerint az olasz istálló ifjú titánja, Charles Leclerc képes lesz majd azonos szinten teljesíteni négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel.
Fotó: Scuderia Ferrari

Leclerc Kimi Räikkönen helyét vett át a Ferrarinál, és bár sokan úgy tartják, már 2019-ben a győzelmekért, és akár a világbajnoki címért harcolhat, a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto nemrég több alkalommal is kifejtette, kezdetben még inkább Vettelre támaszkodnak.

A Ferrari egykori versenyzője, Jean Alesi szerint a téli teszteken látottak alapján a Scuderia idén rendkívül ütőképes lesz majd.

„Már az első köröktől kezdve versenyképes Ferrarit láttunk. Az persze kétségtelen, hogy nagyon erős lesz a Mercedes, de a Ferrari versenyképesebbnek tűnik” – mondta a francia ex-versenyző.

„A Mercedes két eltérő autót vitt pályára Barcelonában, ami nem jó jel, mert az első projekt nem azt nyújtotta, amiben reménykedtek. A Ferrari ezzel szemben egy nagyon erős autóval rukkolt elő, amit sikerült továbbfejleszteni.”

Alesi – akinek fia, Giuliano nemrég csatlakozott a Ferrari akadémiájához – hozzátette, véleménye szerint a csapat jól döntött azzal, hogy Leclerc-t ülteti egyik autójába 2019-ben.

„Szerintem ez serkentőleg hat Vettelre is, aki tavaly az évad felét olyan okok miatt bukta el, amit senki sem értett. Leclerc a Ferrarinál nőtt fel, ismeri a csapatot, és nincs rajta nyomás, mert Binotto kifejtette, hogy követni fogja az utasításokat, és segíteni fogja Vettelt.”

„Vettel első számú versenyző szerepét nem fogja megkérdőjelezni, de kétségkívül nagyon közel lesznek egymáshoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!