Alfa Romeo: Komoly fejlesztések Silverstone-ban és a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Alfa Romeo: Komoly fejlesztések Silverstone-ban és a Hungaroringen

HIRDETÉS
Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Fred Vasseur elárulta, csapata komoly fejlesztésekkel vértezi majd fel versenyautóját a júliusi Brit Nagydíjra, illetve az augusztus eleji, hungaroringi versenyre is.
Fotó: Alfa Romeo Racing

A csapat világbajnok versenyzője, Kimi Räikkönen idei legjobb eredményét érte el múlt hétvégén, Franciaországban azzal, hogy a 7. lett, miután Daniel Ricciardót szabálytalan manőverei miatt végül hátrébb sorolták.

Az Alfa Romeo csapata Baku óta először tudott pontokat szerezni, ennek hála pedig a csapat megelőzte a pontversenyben a Toro Rossót és a Haast is.

Frederic Vasseur csapatfőnök azt mondja, még nem biztosak abban, hogy megoldották gumiproblémáikat, és bár lesznek újításaik a következő versenyeken, higgadtnak kell maradniuk.

„Olykor vasárnap esténként az embernek az az érzése, hogy megértett valamit, de aztán a következő pénteken megint sehol nincs” – mondta a francia szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Higgadtnak kell lennünk, könnyeden kell vennünk a dolgokat, és mélyreható elemzéseket kell végeznünk. Nem vagyok biztos abban, hogy megoldottunk minden problémát és kérdést, melyek felmerültek a gumikkal kapcsolatban.”

„Lesznek most újításaink: Ausztriában kisebbek, és aztán Silverstone-ban egy nagyobb csomag. Németországban pedig újra kisebb, majd Budapesten egy nagyobb.”

A Paul Ricardon elért eredményekkel kapcsolatban hozzátette: „Nagyszerű érzés ez a csapat miatt, hiszen akkor is keményen nyomjuk, ha végül nem szerzünk pontot.”

„Frusztráló volt idáig, hiszen néha megvolt a tempó, de elkövettünk hibákat. Szóval az, hogy visszatértünk, nagyszerű érzés, és óriási jutalom az elvégzett munkáért.”

„Kimi erős versenyt futott, nem volt könnyű a két Renault között lenni az első körtől kezdve az utolsó kanyarig. A tempó ott volt, Gasly lassabb volt nálunk abban a csoportosulásban, és még Sainzra, illetve Norrisra is zárkóztunk a végén. Jó volt újra pontot szerezni!”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!