Alguersuari: 100 százalék, hogy jövőre visszatérek - F1VILÁG.HU

Alguersuari: 100 százalék, hogy jövőre visszatérek

HIRDETÉS

A Toro Rosso istálló volt versenyzője, Jaime Alguersuari meg van győződve arról, a következő évben ismét versenyezhet majd a Forma-1-ben.


A Toro Rosso istálló volt versenyzője, Jaime Alguersuari meg van győződve arról, a következő évben ismét versenyezhet majd a Forma-1-ben.

A spanyol tehetség két és fél évnyi szolgálat után volt kénytelen távozni a faenzai kiscsapattól az elmúlt év végén, miután az úgy döntött, idén már a Jean-Eric Vergne – Daniel Ricciardo versenyzőpárossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek.

Miután a csapat későn döntött Alguersuari elbocsátásáról, a spanyolnak nem maradt más választása, minthogy a BBC rádiós szakkommentátora legyen idén.

„Az első nap, amit mikrofonnal a kezemben töltöttem el a paddockban, szörnyű volt, nagyon kemény” – mondta a 22 éves Alguersuari.

„Eddig csak a másik oldalról láttam ilyen dolgokat. De nem volt rossz választás. Több emberrel találkoztam a paddockban, mint az elmúlt két és fél évben, ez pedig nagyon fontos. Probléma nélkül bemehetek bármelyik csapat garázsába, mindannyian szívesen látnak. Amikor a Red Bullnál dolgoztam versenyzőként, soha nem beszéltem Martin Whitmarsh-sal, vagy más szakemberekkel a Lotustól: szóval az, hogy kommentátor lettem, megnyitott néhány ajtót.”

Alguersuari hozzátette, meg van győződve arról, jövőre ismét rajthoz állhat majd a Forma-1-ben, ám azt nem kívánta elárulni, mely csapatokkal folytat tárgyalásokat.

„100 százalékig biztos vagyok benne, hogy 2013-ban visszatérek, és sokkal erősebb leszek majd, mint voltam 2011-ben. Meggyőződésem.”

Arra a kérdésre, hogy érdeklődik-e más versenysorozatok – mint például a DTM – iránt, a Toro Rosso ex-versenyzője így felelt: „Azt tudom csinálni akkor is, amikor 35 éves leszek, nem pedig 22.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!