Megosztás:

Alguersuari: Nem korrekt a Toro Rosso indoklása

Alguersuari a BBC szakértőjeként próbál érvényesülni 2012-ben.
Alguersuari a BBC szakértőjeként próbál érvényesülni 2012-ben. © GEPA Pictures

Elfogadhatatlannak tartja Helmut Marko szavait a Toro Rosso istálló volt versenyzője, Jaime Alguersuari, aki bízik abban, egy napon újra rajthoz állhat majd a Forma-1-ben.

A spanyol tehetségtől, valamint ex-csapattársától, Sebastien Buemitől az elmúlt idény végén vált meg a faenzai kiscsapat. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko ezt követően úgy fogalmazott, a döntés hátterében az áll, hogy – noha mindkét versenyzőt rendkívül tehetségesnek tartják – nem győztes kaliberűek, és több potenciált látnak utódaikban, Daniel Ricciardóban és Jean-Eric Vergnében.

Buemi ezzel együtt a Red Bull kötelékében maradhatott, hiszen az osztrák csapat tartalékosaként minden versenyhelyszínre elutazik majd 2012-ben, míg Jaime Alguersuari a BBC Radio 5 Live szakértőjeként próbál érvényesülni az előttünk álló évadban.

A spanyol versenyző elárulta, elfogadja a Toro Rosso döntését, Helmut Marko szavait azonban nem tartja korrektnek.

„Tiszteletben tartom a helyzetet, miszerint nem tartanak többé igényt a munkámra, de az, amit mondanak, az egész egyszerűen elfogadhatatlan” – mondta Alguersuari.

„Azt mondják, hogy jó versenyzők vagyunk, de nem vagyunk győztesek. Ennek semmi értelme nincs úgy, ha nem adnak egy olyan autót, ami eleve képes lenne a futamgyőzelemre.”

Alguersuari hozzátette, derült égből villámcsapásként érte az STR döntése, hiszen arra számított, hogy 2012-ben is az olasz csapat színeiben versenyezhet a Forma-1-ben.

„Nem számítottam rá. Nagyon furcsa volt, mert arra számítottunk, hogy folytatjuk a Toro Rossónál. Mindketten jó munkát végeztünk. Elég sokszor a legjobb tízbe juttattuk az autót, és 41 pontot gyűjtöttünk. Összességében nagyon jó idényünk volt.”

A mindössze 21 esztendős sofőr – habár egy évet legalább kihagy a Forma-1-ben – még nem mondott le a királykategóriáról, és reméli, hogy egy szép napon újra a rajtrácson lehet majd.

„Soha nem tudhatjuk, mi történik a Forma-1-ben, de én nem számítok arra, hogy felhívnak. Megmutattam, mit tudok egy olyan autóval, amely nem a legjobb tízbe való, most pedig komolyabb dolgokra vágyom. Az embernek előre kell néznie. Remélem, hogy egy napon visszatérek a Forma-1-be, és megmutathatom, mit tudok, és hogy mire vagyok képes.”

„Küzdeni fogok ezért.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Forma-1 összes csapata vissza akar térni 2012-ben Bahreinbe, mivel úgy vélik, a verseny...

Hozzászólások

( komment)