Alguersuari nem tartja magát áldozatnak - F1VILÁG.HU

Alguersuari nem tartja magát áldozatnak

HIRDETÉS

A Toro Rosso istálló korábbi versenyzője, Jaime Alguersuari elismerte, meglepte a faenzai kiscsapat döntése, miszerint sem ő, sem csapattársa, Sebastien Buemi nem versenyezhet a gárda színeiben a 2012-es idényben.


A Toro Rosso istálló korábbi versenyzője, Jaime Alguersuari elismerte, meglepte a faenzai kiscsapat döntése, miszerint sem ő, sem csapattársa, Sebastien Buemi nem versenyezhet a gárda színeiben a 2012-es idényben.

Az olasz istálló szerdán hivatalos közleményben tudatta, hogy jövőre a Daniel Ricciardo – Jean-Eric Vergne párossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek, így mindenki nagy meglepetésére kiadta Buemi és Alguersuari útját.

Utóbbi versenyző a Marca című spanyol sportlapnak nyilatkozva elárulta, habár sokkolta az STR döntése, nem érzi magát áldozatnak.

„Nagyon meglepett a döntés. Alig egy hete, amikor megnyertem florianopolisi jótékonysági gokartversenyt, beszéltem Helmut Markóval és Franz Tosttal, akik azt mondták nekem, hogy terveik vannak velem a 2012-es évre” – árulta el az ifjú versenyző, aki 2009-ben épp nálunk, a Magyar Nagydíjon mutatkozott be a királykategóriában. „Nagy lelkesedéssel mondták mindezt és bizalom jelét mutatták felém.”

„Hétfőn is felkértek a CEPSA egy madridi rendezvényén, ahol szintén érintettem a 2012-es F1-es projektünket. Szóval miután csütörtök reggel beszéltem Franz Tosttal és Helmut Markóval, három dologra gondoltam: először is arra, hogy nem fogom bírálni a döntést, hiszen 2009-ben őrült módon debütáltam a Forma-1-ben alig 19 évesen és három hónaposan úgy, hogy még egy kilométert sem tettem meg F1-es autóval.”

„Szóval ha ítélkeznék, azzal árnyékot vetnék pályafutásom legszebb momentumára, hiszen a Red Bull 15 éves korom óta minden támogatást megadott nekem, velük együtt változtam és váltam érett F1-es versenyzővé mindössze 21 évesen.”

„A második dolog, hogy nem vagyok áldozat, hiszen hét évig élvezhettem azt a privilégiumot, hogy a világ legjobb csapatának tagja lehettem. A legjobb alatt azt értem, hogy idehoztak, 18 évesen megnyertem a brit Forma-3-as szériát, és legjobb eredményüket 2011-ben egy 21 éves versenyzővel érték el a Forma-1-ben. Márciusban 22 éves leszek és már 46 futamot tudhatok a hátam mögött. Meghoztak egy olyan döntést, melyet tiszteletben tartok.”

„És végül a harmadik: ez nem egy dráma, mert rengeteg tervem van a jelenre és a jövőre nézve. Pár óráig eltartott a meglepettség, beszélnem kellett a családommal, ki kellett mennem az utcára Madridban, és rájönni, hogy az élet tele van lehetőségekkel és kihívásokkal.”

„Amikor a vonaton ültem és láttam a címlapokat, akkor fogtam fel igazán, hogy közel ötmillió munkanélküli van Spanyolországban, és egyedül mi tudjuk önbizalommal és optimizmussal megtölteni ezt az országot, hogy minden egyes nap a küzdelemre, és a dolgok jobbá tételére gondoljanak az emberek. Ez az, amire törekedni fogok holnaptól kezdve, ezt megígérhetem a rajongóimnak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!