Alguersuari szerint megverhetik a Saubert - F1VILÁG.HU

Alguersuari szerint megverhetik a Saubert

HIRDETÉS

Jaime Alguersuari, a Toro Rosso spanyol tehetsége szerint csapatának jó esélye van arra, hogy a hajrában megelőzze legfőbb riválisát, a Saubert a konstruktőri tabellán.


Jaime Alguersuari, a Toro Rosso spanyol tehetsége szerint csapatának jó esélye van arra, hogy a hajrában megelőzze legfőbb riválisát, a Saubert a konstruktőri tabellán.

Akárcsak az elmúlt versenyhétvégéken, a Toro Rosso Indiában is remek teljesítménnyel rukkolt elő, és noha Sebastien Buemi motorhiba miatt előkelő helyről kényszerült kiállni, csapattársa, Alguersuari ismét értékes pontokat szerzett.

A spanyol versenyző elmondta, elégedett az eredménnyel, és reméli, hogy csapata a hetedik helyen zárja a konstruktőri bajnokságot.

„Nagyon elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hiszen újabb jó versenyt futottunk, a tempónk ugyanolyan jó volt, mint Koreában” – mondta Alguersuari.

„Ennek hála sikerült megelőznöm [Bruno] Sennát és [Adrian] Sutilt. Ráadásul a két Sauber előtt végeztem, így szerintem ennek az eredménynek tükröznie kellene azt, hogy hol is állunk valójában. Az is kielégítő, hogy sikerült jobban teljesítenünk a Renault-nál. A csapat nagyszerű munkát végzett a felkészülés során, a szabadedzéseken és a bokszkiállásoknál is, és úgy tűnik, jó úton haladunk.”

„Nagyon örülök, hogy szereztem négy pontot, így az összesített táblázaton ugyanannyi pontunk van, mint a Saubernek. Alig várom már a következő versenyeket, mivel úgy vélem, ha jó munkát végzünk, előttük végezhetünk a bajnokságban. Kár, hogy Sebastien nem ért célba, de biztos vagyok abban, hogy hamarosan ismét a pontszerzők közt üdvözölhetjük.”

A svájci versenyző egyébként technikai probléma miatt volt kénytelen feladni a futamot. A csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagyon csalódott, hiszen jó esélyei voltak a pontszerzésre.

„Nagyon jó versenyem volt, és a tegnapi időmérő is hibátlan volt, így borzasztó csalódott vagyok. Amikor az autó megállt, épp akkor előztem meg [Lewis] Hamiltont, szóval a nyolcadik helyen álltam, és szerintem a legjobb nyolc között is végezhettünk volna” – mondta Buemi.

„Viszont nézzük a dolgok pozitív oldalát: a tempónk egész hétvégén jó volt, így megerősítésre került, hogy Koreában sikerült előrelépéseket tennünk. Most tovább kell dolgoznunk ebbe az irányba a következő két versenyen, és remélem, hogy hamarosan visszatérek a pontszerzők közé.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!