Alguersuari váltja Bourdais-t a Toro Rossónál - F1VILÁG.HU

Alguersuari váltja Bourdais-t a Toro Rossónál

HIRDETÉS

Ahogy arra számítani is lehetett, a Scuderia Toro Rosso hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy Jaime Alguersuari veszi át Sebastien Bourdais helyét, mellyel a fiatal spanyol történelmet írhat a hétvégi Magyar Nagydíjon.

Ahogy arra számítani is lehetett, a Scuderia Toro Rosso hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy Jaime Alguersuari veszi át Sebastien Bourdais helyét, mellyel a fiatal spanyol történelmet írhat a hétvégi Magyar Nagydíjon.

A csupán 19 éves Alguersuari a sport történetének legfiatalabb versenyzőjévé avanzsálhat a hétvégi Magyar Nagydíjon, miután a Toro Rosso őt ülteti Bourdais megüresedett helyére a szezon hátralévő részében.

A Brit F3 bajnoka, aki az idei évben a Renault Világsorozatban is versenyez, Sebastien Buemi csapattársaként mutatkozhat be a királykategóriában.

“Köszönetet szeretnék mondani a Red Bullnak, hogy egy kiváló lehetőséget biztosított számomra, hogy versenyezhessek a Forma-1-ben” – mondta a spanyol pilóta, aki már évek óta az energiaital-gyárosok tehetségkutató programjának oszlopos tagja.

“Amióta elkezdtem versenyezni, ez volt az álmom, és a Red Bull Junior programjának köszönhetően, most valósággá válik mindaz, amiről eddig csak álmodoztam, és már a hétvégén rajthoz állhatok első versenyemen a Forma-1-ben.”

“Tisztában vagyok azzal, hogy nagyon kemény kihívás előtt állok, mert soha nem egyszerű a Forma-1-be érkezni, különösen nem szezon közben, nem beszélve arról, hogy még tesztelési lehetőség sincsen, ami még jobban megnehezíti a helyzetemet.”

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost elárulta, hogy a Red Bull kérése volt, hogy a tehetségkutató programjában résztvevők közül válasszák ki Bourdais utódját, így esett a választás a fiatal spanyolra, aki a jelöltek közül a legérettebbnek bizonyult.

A szakember is tudja, hogy nem lesz könnyű dolga az újoncnak a szezon második felében, különösen a szezonközi teszttilalom miatt, hiszen mindent élesben kell megtanulnia.

“Tisztában vagyok azzal, hogy a következő néhány hónap óriási kihívás lesz a csapat és Jaime számára egyaránt, különösen a teszttilalom miatt. Azonban a Red Bull mindig is készen állt az új kihívásokra” – magyarázta Tost, aki ad időt a fiatal spanyolnak.

“Semmit nem várok tőle az első három versenyen, mikor az lesz a feladata, hogy a lehető legjobban hozzászokjon az autóhoz, a csapathoz, és az egész forma-1-es környezethez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!