Alguersuari Vettel csapattársa lenne - F1VILÁG.HU

Alguersuari Vettel csapattársa lenne

HIRDETÉS

Meglepő nyilatkozattal állt elő a minap a Toro Rosso istálló fiatal versenyzője, Jaime Alguersuari. A 20 éves tehetség célja, hogy 2012-ben a Red Bull Racingnél versenyezzen.


Meglepő nyilatkozattal állt elő a minap a Toro Rosso istálló fiatal versenyzője, Jaime Alguersuari. A 20 éves tehetség célja, hogy 2012-ben a Red Bull Racingnél versenyezzen.

Alguersuari második teljes forma-1-es szezonjára készül, és miután tavaly 5 megszerzett pontjával alulmaradt csapattársával, Sebastien Buemival szemben, idén eltökélt célja, hogy a svájci versenyző előtt végezzen – mégpedig azért, hogy jövőre már az energiaital-gyárosok nagycsapatában bizonyítson.

„Az idei évben valóságos háború lesz Buemi és köztem. 2011-ben egyértelműen ellene versenyzem majd, hogy én legyek az, aki a Red Bullhoz kerül” – idézi a Motorsport-Total.com a spanyol versenyző Marcának adott nyilatkozatát.

Habár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nemrégiben úgy nyilatkozott, teljesen nyitottak afelé, hogy meghosszabbítsák Mark Webber idén lejáró szerződését, amennyiben az ausztrál jó teljesítményt nyújt, Alguersuari szerint a Red Bull felfedezettje, Daniel Ricciardo a Toro Rossóhoz kerül, így vagy ő, vagy Buemi a nagycsapatnál folytathatja jövőre – Sebastian Vettel csapattársaként.

„Ricciardo megkapja a mi egyik versenyautónkat, így magamat a Red Bullnál képzelem el. Nyerni akarok, nem pedig a 17. helyen végezni. Szeretnék 1 másodperccel gyorsabban autózni körönként és 20 méterrel később fékezni.”

Világbajnoki autóról álmodozik ugyan, mégis egyelőre az idei év lebeg a szeme előtt: Alguersuari szerint a Toro Rosso STR6-os versenygépe egyértelműen jobb elődjénél, a Pirelli abroncsai azonban fontos szerepet játszanak majd a 2011-es szezonban is.

„Van egy új autónk, amely különbözik a 2010-es versenygéptől. Az abroncsok is megváltoztak, és mint mindig, ezúttal is fontos szerepet játszanak” – magyarázta a szemtelenül fiatal versenyző, majd hozzátette: úgy véli, honfitársa, Fernando Alonso jelenleg kimagaslik a mezőnyből.

„Véleményem szerint Alonso a legteljesebb versenyző a mezőnyben. Mindig odateszi magát, akkor is, ha nincs nyerő autója. Szerintem a Red Bull és a Ferrari között dől majd el a csata.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!