Állami támogatást kaphat Monza

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Kormányzati támogatást kaphat Monza, így a legendás versenypályának jó esélye van arra, hogy még évekig a Forma-1-es versenynaptárban maradjon.

Hetekkel ezelőtt még komoly aggályok merültek fel az F1-es Olasz Nagydíj jövőjével kapcsolatban, a német SID hírügynökség jelentése szerint azonban a Lega nevű jobboldali párt múlt pénteken törvényjavaslatot nyújtott be.

Ebben arra hívták fel a figyelmet, hogy tradicionális nagydíjként meg kell védeniük a monzai versenyt, és az államnak évi 10 millió eurós támogatást kell biztosítania.

A Lega által kontrollált szenátus hamarosan szavazni fog a kérdésben.

A monzai versenypálya tavaly 12 millió eurós veszteséget könyvelt el.

„A monzai verseny költségei túl magasak számunkra” – mondta korábban Angelo Sticchi Damiani, az olasz autóklub vezetője, aki számít a kormány támogatására.

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Még gyorsabbá tennék a monzai F1-es pályát

Sajtóértesülések szerint radikálisan átalakítaná az olasz autósport-szövetség a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai versenypályát! A cél, hogy még gyorsabbá tegyék az aszfaltcsíkot. A legendás

Friss hírek