Alonso 2021-ben már nem lesz az F1-ben

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonsót, a McLaren versenyzőjét nem érdekli, hogy milyenek lesznek a 2021-es szabályok, állítása szerint ő ugyanis akkor már nem fog szerepelni az F1-ben.

2021-től betiltják a gumimelegítő paplanok használatát az F1-ben, illetve érkeznek a 18 colos kerekek – ezekről a változásokról kérdezték Alonsót a Magyar Nagydíj előtt, azonban a spanyol elmondta, ez már őt nem fogja érinteni.

„Nem gondolnám, hogy ez olyan nagy dolog. Nem leszek itt 2021-ben, szóval nem érdekel” – mondta a spanyol, akinél egyelőre az is kérdéses, hogy 2019-ben hol fog versenyezni.

Alonso csapattársa, Stoffel Vandoorne úgy gondolja, nem sok mindenen változtatnak majd ezek a szabálymódosítások.

„Nem hinném, hogy emiatt sok minden fog változni. Már így is sok sorozat van, ahol nincsenek gumimelegítő paplanok, szóval úgy gondolom, hogy a beszállító megoldja majd ezt a kérdést.

A kétszeres világbajnok pilóta szerint a Forma-1-nek inkább a szabadedzésekre vonatkozó gumiszabályokon kellene módosítania.

„Ha esik a harmadik szabadedzésen, ott van 50 000 ember, és milliók nézik a tévét, és nem látnak semmit, mert nincs extra szett abroncsunk. Ha esik, az időmérőre vagy a versenyre spórolunk. Szóval mielőtt döntéseket hozunk a jövőre nézve, néhány dolgon javítani kellene.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!