Verstappen vs. Ocon

Alonso: 70 százalékban már a jövő évi autót fejleszti a McLaren

Fotó: Hungaroring Media

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, a McLaren 70 százalékban már a 2019-es versenyautóra fókuszál.

A brit istálló a Brit Nagydíj hétvégéjén ismerte el, idei versenyautója, az MCL33-as kevesebb leszorítóerővel rendelkezik, mint a 2017-es modell, a McLaren pedig a legutóbbi pénteki szabadedzéseket arra használta fel, hogy különféle elemeket próbált ki, hogy megoldja a problémákat.

Alonso a Hungaroringen elárulta, már tudják, mi a gond autójukkal, de túl sokáig tartana megoldani a problémákat, így a megszerzett tudás „70 százalékát a jövő évi projektbe fektetik”.

„Nagyon keményen dolgozunk, és mélyen beleástuk magunkat az idei autó gyengeségébe” – mondta a spanyol versenyző.

„3-4 szabadedzésen történt vizsgálat után – mely során aerofejlesztéseket és teszteket végeztünk – már tudjuk, hogy némi problémáink vannak a versenyhétvégéken, illetve az időmérős teljesítmény nincs rendben. Rengeteg információt gyűjtöttünk ezeken a péntekeken, és szerintem most már eljutottunk arra a pontra, amikor már tudjuk, mit kell tenni.”

„Vannak megoldások az idei évre is, de én inkább azt mondanám, hogy a mostani autóval megszerzett tudást már a következő projektbe fektetjük – mert időigényes folyamat ez, 3-4 hónapot is igénybe vehet, dolgoznunk kell a szélcsatornában, és a többi… Szóval jobb, ha a jövő évbe invesztálunk.”

„Néha jó mélyen beleásni magunkat a problémákba, így most, hogy már értjük ezeket, egy sokkal tisztább és világosabb jövőt látok.”

„Azt gondolom, most már van egy tiszta irányvonal, és ez a legfontosabb dolog.”

A McLaren tovább folytatja a 2019-es évre való fejlesztéseket, Alonso azonban reméli, a hungaroringi pénteki nap „egy kicsit szokványosabb” lehet.

„Van néhány fejlesztésünk erre a versenyre, és arra is koncentrálunk, hogy ezeket kiértékeljük – szóval nemcsak az autó általános megértésével foglalkozunk” – mondta.

„Tesztelnünk kell a teljesítményt és a legújabb elemeinket, szóval remélhetőleg jobb eredményeket láthatunk.”

„Alapvetően egy fejlesztésünk volt idén, Barcelonában. A többi versenyre csak kisebb elemekkel érkeztünk, melyek nem jelentettek jelentős előrelépést a teljesítményben. Ezek kísérleti elemek voltak, volt, ami negatív eredményt ért el. Szóval egy jelentősebb fejlesztésünk volt.”

„Ausztráliában, az idény elején a 7-10. helyek között voltunk, Barcelonában és Monacóban a 10. helyre csúsztunk, majd mentünk egyre hátrébb. Remélhetőleg ezen a hétvégén a középmezőny elején lehetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek