Alonso a 2019-es McLarent is tesztelheti

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown nem zárta ki annak lehetőségét, hogy Fernando Alonso is teszteli majd a wokingi gárda 2019-es versenyautóját.

A patinás brit istálló jövőre a Carlos Sainz – Lando Norris kettőssel vág neki a Forma-1-es bajnokságnak, Alonso pedig már nem lesz ott a királykategória mezőnyében.

Norris azonban a minap egy interjúban elárulta, örülne annak, ha Alonso is kipróbálná a McLaren jövő évi autóját, hiszen véleménye hasznos lenne a csapatnak.

„Azt gondolom, a visszajelzései igazán értékesek lennének” – mondta a brit tehetség.

„Neki van a legtisztább képe arról, hogy az autó miképp változott az évek során, ő tudja igazán, mi jó és mi nem. Nem tudom, mi lesz, fogalmam sincs, mennyire fog belefolyni a programunkba. Rajta múlik.”

„De király lenne. Nyilván szeretnék minél többet az autóban ülni, de ha ez a döntés születik, és mindenki úgy gondolja, hogy ez jó a csapat számára, és a visszajelzései ugyanolyan fontosak, mint az enyém, vagy Carlosé, szerintem ez egy jó dolog.”

A Renault-tól érkező Sainz hozzátette, a McLaren csak profitálhat Alonso tapasztalatából.

„Ez kétségkívül a McLaren érdeke, illetve magáé Fernandóé is, hiszen aktívan tudja tartani magát. Ez leginkább a menedzsment döntése lesz, de én nem nézném rossz szemmel. Szerintem jó, ha egy olyasvalaki, mint Fernando, össze tudja hasonlítani az autókat.”

Ezzel kapcsolatban megszólalt a McLaren Forma-1-es csapatának ügyvezetője, Zak Brown is, aki nyitott az ötletre.

„Igen, ezt sem zárnám ki” – mondta a szakember. „Még dolgozunk azon, hogy mi is lesz a terv. Annyit tudunk, hogy Indianapolist közösen csináljuk majd.”

„Szeretnénk, ha a része lenne a versenyprogramunknak, hiszen a motorsport egyéb formáit is felülvizsgáljuk, melyek szintén széles körben elismertek, legyen szó akár az Endurance-világbajnokságról (WEC), akár egy teljes IndyCar-szezonról. És kétségkívül nem hagyta még abba a versenyzést.”

„Szóval igen, dolgozunk még azon, hogy hogyan is nézhet ki a hosszabb távú együttműködésünk.”

Bár szívesen adnak tesztlehetőséget Alonsónak, Brown világossá tette, versenyzői ülést nem kap Alonso 2019-ben.

„Van két szerződtetett versenyzőnk… Szóval amíg nem engedik meg, hogy egy harmadik autót is indítsunk, nehéz lenne betenni őt a versenycsapatba.”

„Szerződést írtunk alá két izgalmas tehetséggel, Carlosszal és Landóval, szóval nincsen elérhető ülés. Ha szeretné tesztelni az autót, nyitottak vagyunk a visszajelzéseire, de nincs elérhető ülésünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

Friss hírek