Alonso a bokszból rajtol az Osztrák Nagydíjon!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A bokszutcából kezdi meg a délutáni Osztrák Nagydíjat a McLaren világbajnok versenyzője, Fernando Alonso.

A spanyol versenyző a 13. rajtkockát szerezte meg a szombati időmérő edzésen, ám a verseny előtt egy eltérő specifikációjú első szárnyat szereltek fel autójára, miután a kvalifikáción használt terelőelem megsérült.

Alonso első szárnya akkor károsodott, amikor a spanyol padlógázzal igyekezett teljesíteni az utolsó kanyart utolsó próbálkozása során.

A McLaren emellett egy új kinetikus energia-visszanyerő rendszert is beépített Alonso autójába – ez eleve 10 rajthelyes büntetést jelentene, ám az első szárny cseréje miatt a kétszeres világbajnok a bokszból startol.

Alonso tegnap, az időmérő után még arról beszélt, véleménye szerint a 13. helyről indulva összejöhet a pontszerzés, ez azonban most nehéz feladatnak ígérkezik.

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek