Alonso: A dobogóért fogunk harcolni - F1VILÁG.HU

Alonso: A dobogóért fogunk harcolni

HIRDETÉS

A második sorból rajtolhat, így rendkívül boldogan nyilatkozott a Spanyol Nagydíj időmérő edzését követően a hazai pályán versenyző Fernando Alonso.


A második sorból rajtolhat, így rendkívül boldogan nyilatkozott a Spanyol Nagydíj időmérő edzését követően a hazai pályán versenyző Fernando Alonso.

A Ferrari kétszeres világbajnoka negyedik lett ma Barcelonában, és elmondása szerint megismételhetetlenül tökéletes kört futott a kvalifikáció harmadik etapjában [Q3].

„Tökéletes kört futottam: azt hiszem, ha húszszor próbálkozom, akkor sem sikerült volna jobban” – lelkendezett a helyi hős Alonso.

„Ha az ember ilyen kört fut, akkor nehéz szavakba öntenie az érzéseit: mindig a határon lenni, minden egyes kanyarban – ez nagyon különleges érzés egy versenyző számára. Nagyon elégedett vagyok ezzel az eredménnyel, hiszen idén még nem sikerült a második sorba kvalifikálnunk magunkat.”

„Persze az első rajthely még messze van: a Red Bull ezúttal is érinthetetlen volt, és továbbra is nagyon keményen kell dolgoznunk, hogy közelebb kerüljünk.”

Alonso hozzátette, a szombati, harmadik szabadedzésen megpróbáltak javítani a 150° Italia beállításain, ám a megváltozott körülmények miatt rossz irányba mentek el.

„Ma délelőtt változtattunk kicsit az autó beállításain, ami nem a várt eredményt hozta, de ez a változó körülményeken is múlt, mivel a szélirány megváltozott. Az időmérőre visszatértünk azokhoz a beállításokhoz, amiket korábban használtunk, és ez jó döntésnek bizonyult.”

A spanyol versenyző továbbá elmondta, úgy érzi, a csapat új fejlesztései a várt eredményeket hozták, és meggyőződése, hogy a dobogóért szállhatnak harcba a holnapi versenyen.

„Teljesítmény tekintetében összességében előreléptünk, köszönhetően a fejlesztéseknek. Eddig a versenyeken jobbak voltunk, mint az időmérőkön, szóval azt hiszem, harcolhatunk a dobogóért. Kemény lesz a rajt, mert a McLarenek általában jól startolnak, ráadásul nekik eggyel több garnitúrájuk van az új lágy gumikból.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!