Alonso: A Ferrari megoldotta a motorproblémákat - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrari megoldotta a motorproblémákat

HIRDETÉS

Fernando Alonso megerősítette, hogy nem aggódik idei autója megbízhatósága miatt, jóllehet az első négy futamon már két motorját elfogyasztotta. A spanyol úgy tudja, csapata megtalálta és orvosolta a problémákat.



Fernando Alonso ismét megerősítette, hogy nem aggódik idei autója megbízhatósága miatt, jóllehet az első négy versenyen már két motorját elfogyasztotta. A spanyol pilóta úgy tudja, hogy csapata megtalálta és már orvosolta is a problémákat.

A Ferrari spanyol versenyzője kiválóan kezdte az évet, a szezonnyitón győzelmet aratott Bahreinben, ám onnantól kezdve semmi nem jött össze neki, a szerencse egyáltalán nem volt mellette, de ennek ellenére alig lemaradva, a harmadik helyen áll az egyéni bajnokságban.

Bár csapatát több motorprobléma is hátráltatta az elmúlt időben, Alonso továbbra is higgadt, és ismét elmondta, hogy egy cseppet sem aggódik a megbízhatósági problémák miatt, ami egyébként is már a múlté, legalábbis ő ezt hallotta.

„Megtaláltuk a probléma okát” – mondta a kétszeres világbajnok a csapat főtámogatója, a Santander hétfői rendezvényén Spanyolországban.

„Tudok arról, hogy miket írtak az újságok a szelepekről, és az erőforrás levegőellátását biztosító rendszerről, ám ezeknek a híreszteléseknek semmi valóságalapjuk nincsen, ahogy általában az lenni szokott.”

„Éppen ezért nyugodtak vagyunk, mert megtaláltuk a problémákat, és egy olyan motorral próbáljuk majd végigversenyezni a szezon hátralévő részét, ami száz százalékosan megbízható.”

A múlt héten olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a Ferrarinak engedélyt kellett kérnie az FIA-tól, hogy hozzányúlhasson motorjához, mert kiderült, hogy a pneumatikus szelepek nem rendeltetésszerűen működnek, és a futam során túl sok levegő szökik el.

Arra a kérdésre, hogy igazak-e a hírek, és a Ferrarinak engedélyért kellett-e fordulnia az FIA-hoz, Alonso a következőket válaszolta: „Nem tudom, hogy a csapat pontosan mit kért. Amit tudok a mérnököktől, hogy magabiztosak, mert sikerült megoldaniuk a problémákat.”

Hirdetés

„A nálunk és a Sauber istállónál fellépett problémák teljesen különbözőek voltak, azonban azt hiszem, hogy minden hibát feltártunk, és a szakembereknek sikerült mindenre megoldást találniuk.”

Alonso azt is elmondta, hogy már alig várja az európai szezon első állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjat, ahol hazai közönsége előtt bizonyíthat. A Ferrari pilótája elégedett a szezonkezdéssel, de úgy érzi, az igazi küzdelem majd csak a jövő héten veszi kezdetét.

„A bajnokság természetesen mindig az első versenyen kezdődik meg, de az is igaz, hogy Európában dől majd el, hogy ki tud harcba szállni a végső győzelemért” – magyarázta.

„Az első versenyek szokatlanok lehetnek, különösen az időjárás miatt, így Európában dől el, ki száll harcba a vb-címért, és itt bizonyíthatják a csapatok, hogy gyorsabban fejlesztenek riválisaiknál. A jövő héten kezdetét veszi egy fantasztikus küzdelem.”

„Az autó remek. Bizonyos okok miatt az első versenyeken nem tudtunk annyi pontot szerezni, amennyit szerettünk volna, de azt gondolom, hogy ismét egy kiváló autónk lesz Barcelonában, így egy cseppet sem aggódom.”

„A bennünk rejlő potenciállal, és ezzel a szuper csapattal minden esélyem megvan arra, hogy harcba szálljak a világbajnoki címért, amiről még csak nem is álmodhattam a tavalyi évben négy versenyt követően. Élvezem, hogy ismét az élen harcolhatok, és esélyes vagyok.”

A Ferrari a tervek szerint a következő versenyen már élesben is beveti az F-csatorna végleges verzióját, amit Alonso is nagyon vár, azonban hozzátette, hogy egyelőre még semmi nincs eldöntve, hiszen a rendszer bonyolult, és nem könnyű azt működésre bírni.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!