Alonso: A Ferrari nem opció 2021-re - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrari nem opció 2021-re

HIRDETÉS
Fernando Alonso nyáron szeretne dönteni arról, hogy a 2021-es évben visszatér-e a Forma-1-be, és ha igen, akkor melyik csapatnál folytatná karrierjét.
McLaren, Fernando Alonso, IndyCar, Indianapolis 500, 2019

Alonso már a 2018-as F1-es visszavonulásakor is jelezte, hogy közel sem biztos, hogy távozása végleges a királykategóriából, ugyanis ha lehetősége adódik, akkor szeretne visszatérni egy versenyképes istállóhoz. 

A spanyol pilóta azóta is kihasznál minden versenyzési lehetőséget: most például a Dakar-ralin versenyez – a kétszeres világbajnok tehát továbbra is a motorsport szerelmese, és nem tagadja, hogy vannak istállók, akik szívesen szerződtetnék őt 2021-re

Alonso korábban is jelezte, hogy amennyiben a szabályok úgy változnak, hogy az számára is elfogadható, és ha talál egy versenyképes csapatot, akkor szívesen visszatérne. 

„Tervben van, hogy visszamegyek a Forma-1-be” – mondta. „F1-es versenyzőnek érzem magam, ez az, ami a legjobban tetszik, és tudom, hogy hogyan nyújtsam a legjobbat.”

„Nem tudom, hogy visszatérek-e, vagy sem, de nyáron fogok gondolkodni a következő két-három évemről. A következő hónapokban dönteni fogok.”

„Ez a motorsportok csúcskategóriája, de vannak hátulütői is” – mondta. „A Forma-1 teljes elkötelezettséget és odaadást igényel. 18 évem már benne van, és most mérlegelnem kell, hogy szeretnék-e két vagy három további évet eltölteni ott. Meg kell néznem az érdeklődő csapatokat. Mindent az asztalra kell tennem.

Alonso 2010-2014-ig a Ferrarinál versenyzett, azonban szinte biztos benne, hogy nem fog visszatérni az olasz istállóhoz – velük nem is egyeztet a jövőjéről. 

„Nem beszéltem velük” – árulta el a spanyol. „A ferraris időszakom szép volt, de nem gondolom, hogy ez az az idő, amikor a hozzájuk történő visszatérésről kell beszélnünk. Azt is gondolom, hogy elég világos, hogy Leclercre alapozzák a jövőjüket. Meg kell néznünk, hogy 2021-ben ki lehet versenyképes, és talán a Ferrari nem is lesz a favoritok között… Meglátjuk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!