Alonso: A Ferrari visszavág 2012-ben

Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka biztos benne, csapata az idei küszködés után 2012-ben ismét harcba szállhat majd a világbajnoki trófeáért.


Fernando Alonso, a Ferrari kétszeres világbajnoka biztos benne, csapata az idei küszködés után 2012-ben ismét harcba szállhat majd a világbajnoki trófeáért.

A 30 esztendős versenyző a szezonzáró Brazil Nagydíjnak otthont adó Interlagosban elárulta, a 2011-es idény során komoly fejlődést tapasztalt a Ferrari háza táján, így állítása szerint minden adott ahhoz, hogy jövőre harcba szálljanak legfőbb riválisaikkal, a Red Bull Racinggel és a McLaren Mercedesszel.

„Magabiztos vagyok azt illetően, hogy jövőre ismét a bajnoki címért harcolhatunk, és ami miatt ennyire bizakodó vagyok az az, hogy a Ferrarinál versenyzem” – fogalmazott a spanyol.

„Személy szerint elégedett vagyok azzal, ahogy a 2011-es szezon alakult. Azzal, ahogy a csapat hozzáállt ehhez az évhez, azzal, ahogy javítottunk azokon a területeken, melyeken tavaly hátrányban voltunk. Szóval összességében sokkal erősebbek voltunk idén, mint tavaly.”

„Úgy érzem, egy versenyképes autóval igazán erősek lehetünk, és a világbajnoki címért harcolhatunk.”

„Tavaly még egy versenyképes autóval is voltak gyenge területeink, amelyeken talán nem voltunk elég jók: ilyenek voltak a rajtok, a stratégiák, és bizony volt néhány versenyzői hiba is, illetve az a tény, hogy túl konzervatívan álltunk hozzá versenyekhez. Ezeken sikerült javítanunk, és úgy érzem, tavalyhoz képest erősebb csapat lettünk.”

„Most úgy érzem, hogy amire már csak szükségünk van, az az autó. Tavaly sokkal több dolog kellett volna az autónál.”

Alonso ismét elmondta, nem igazán foglalkoztatja, hogy másodikként zárja-e az idei bajnokságot. Ehelyett arra törekszik, hogy győzelemmel köszönjön el a 2011-es esztendőtől, bár tudja, hogy ez nagyon nehéz lesz. A spanyol hátránya jelenleg 10 pont a bajnoki tabellán a mclarenes Jenson Buttonnal szemben.

„Az eső lehetősége miatt talán sokkal szokatlanabb verseny vár ránk vasárnap, mint általában. A győzelem viszont nehéz lesz, és elég valószínűtlen enélkül. Arra számítottunk, hogy versenyképesek leszünk valamelyest Indiában, Koreában és Abu Dhabiban, és reménykedtünk egy pár furcsa versenyben is. De elég átlagos futamok voltak, száraz hétvégék, és a Red Bull, illetve a McLaren potenciája miatt közel sem tudtunk kerülni a győzelemhez.”

„Szóval azt hiszem, itt sem változik sokat a helyzet. A győzelem elég valószínűtlen, de ezért fogunk hajtani.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!