Verstappen vs. Ocon

Alonso: A Ferrarinál akarom befejezni

A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában elárulta, semmi valóságalapja nem volt azoknak a pletykáknak, melyek szerint a Red Bull Racinggel tárgyalt.


A Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso az Olasz Nagydíj helyszínén, Monzában elárulta, semmi valóságalapja nem volt azoknak a pletykáknak, melyek szerint a Red Bull Racinggel tárgyalt.

A spanyol versenyző újságírók kérdésére kifejtette, továbbra sem változott álláspontja, a Ferrarinál szeretné befejezni Forma-1-es pályafutását.

Alonso jelenlegi szerződése 2016-ig szól, ennek ellenére azonban a Magyar Nagydíjon felröppentek olyan hírek, melyek szerint a Red Bull-lal egyeztetett a folytatásról.

„Voltak pletykák a Red Bullra vonatkozóan, Olaszországban még egy év „alkotói szabadságról” is beszéltek – szóval rengeteg szóbeszéd kapott szárnyra” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Még három és fél évre szerződésem van a Ferrarival, amit szeretnék tiszteletben tartani, és remélhetőleg meg is tudjuk hosszabbítani egy kicsit. Ahogy már korábban is mondtam, megpróbálom a világ legjobb csapatánál befejezni a pályafutásom – márpedig ez a Ferrari.”

Alonso 2010-ben csatlakozott a maranellói gárdához, és bár kétszer közel került a világbajnoki címhez, végül alulmaradt riválisával, Sebastian Vettellel szemben.

„Egyelőre még nem értük el a kívánt eredményeket, de keményen dolgozunk” – fogalmazott. „Jövőre teljesen új szabályaink lesznek, amelyek nyilván kinyitnak majd bizonyos kapukat néhány csapat előtt ahhoz, hogy megállítsák a Red Bull dominanciáját, mely már néhány éve tart. Szóval nagy reményeket fűzünk a következő szezonhoz.”

Alonso emellett örömmel értesült arról, hogy 2014-ben Daniel Ricciardo veszi át Mark Webber helyét a Red Bullnál.

„Az, hogy Danielt választották, remek hír hazámnak is, hiszen így megnyitottak bizonyos ajtókat Carlos Sainz Junior előtt ahhoz, hogy a Toro Rossóhoz szerződjön” – fogalmazott a spanyol.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Még festésétől is gyorsabb lett az új Ferrari

Pénteken prezentálta 2019-es, SF90-es kódjelű versenyautóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az új modellen számos újítás szembetűnő, ami azonban a legfeltűnőbb, az kétségkívül a matt fényezés.

Friss hírek