Alonso a Ferrarinál? Ezt mondják a McLarennél!

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Az elmúlt napokban napvilágot látott a pletyka, miszerint Fernando Alonso egyeztetéseket kezdett a Ferrarival arról, hogy 2019-ben visszatérne Maranellóba.

A spanyol sajtóban terjedt el a hír, miszerint az Alonso útját egyengető Flavio Briatore szeretné visszavinni a kétszeres világbajnokot a Ferrarihoz, és erről állítólag Spanyolországban már egyeztetések is folytak.

Briatore még Bakuban úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy Alonso marad-e a McLarennél 2019-ben, de egy biztos: a brit istállónak fejlődnie kell.

„Adniuk kellene Fernandónak egy TV-t az autóba, hogy legalább élvezze a versenyt” – mondta még akkor az olasz, utalva a McLaren nem éppen kimagasló formájára.

„Hogy Fernando marad-e a McLarennél? Nem tudom. De egy olyan motorral, mint a Renault-é – ami egy nagyon jó motor – a csapatnak fejlődnie kell. Tavaly a Honda jelentette a problémát, de idén nem tudom… A probléma az, hogy az autó túl lassú.”

Az Alonso-Ferrari pletyka kapcsán Zak Brown, a McLaren ügyvezetője is megszólalt a minap: a szakember igyekezett kerülni a válaszadást, azt azonban elárulta, nyáron ülnek majd le tárgyalni a kétszeres világbajnokkal a folytatásról.

„Mi is beszélünk a pilótáinkkal, és az is teljesen normális, hogy más versenyzőkkel is szóba elegyedünk a bokszutcában. Fernandóval megállapodtunk abban, hogy nyáron majd időt szánunk arra, hogy eldöntsük, mit is akarunk tenni. Ha készen áll, szól majd” – mondta a szakember, majd világossá tette: „Alonso addig vezet a McLarennél, ameddig csak akar.”

 

Kapcsolódó cikkek

A Ferrari már Bakuban előrelépést vár

Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke elárulta, még nincsenek teljesen tisztában azzal, hogy mi okozza az istálló idei, vártnál gyengébb szereplését.

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek