Alonso: A Ferrarival győzhetek Barcelonában - F1VILÁG.HU

Alonso: A Ferrarival győzhetek Barcelonában

HIRDETÉS

Fernando Alonso úgy érzi, a Ferrari versenyzőjeként először várhatja győzelmi esélyekkel hazai versenyét, a Spanyol Nagydíjat.


Fernando Alonso úgy érzi, a Ferrari versenyzőjeként először várhatja győzelmi esélyekkel hazai versenyét, a Spanyol Nagydíjat.

A spanyol pilóta, aki 2006-ban a Renault színeiben győzött már hazai közönsége előtt, az elmúlt években egy relatíve gyenge autóval érkezett meg Barcelonába.

Idén viszont úgy érzi, minden esélye megvan a győzelemre hazai pályán, feltéve ha minden rendben lesz a hétvégén.

„Talán ez az első alkalom, hogy egy versenyképes autóval érkezünk meg Spanyolországba, azonban ez nem azt jelenti, hogy a győzelemért harcolhatunk, ha nincs minden a helyén és nem tesztünk össze egy jó hétvégét” – mondta Alonso az újságíróknak.

„Az első négy futamon versenyképesek voltunk. Tudtuk, hogy az első helyekért harcolhatunk, ha minden rendben alakul. Mindent megteszünk azért, hogy egy tiszta versenyt teljesítsünk, hibák, problémák nélkül, és ha ez elég lesz a győzelemhez, akkor elégedettek leszünk.”

„Ha ez sem lesz elég, akkor az lesz a cél, hogy a lehető legjobb pozíciókban végezzünk. Ez egy olyan hétvége, amit pozitívan, és nem defenzíven várunk, ahogy azt tettük az elmúlt három évben a Ferrarinál.”

A kétszeres világbajnok jelenleg 30 pontos hátrányban van az éllovas Sebastian Vettelhez képest, miután Malajziában és Bahreinben is elpártolt tőle a szerencse. Mindezek ellenére optimista az esélyeit illetően, éppen a Ferrari remek formájának köszönhetően.

„A tavalyi évben egy-másfél másodperc volt a lemaradásunk az élcsapatokkal szemben, és szerencsével tudtunk nyerni Malajziában” – mondta. „Az idei évben két versenyt probléma nélkül zártunk, és a második helyen végeztünk Ausztráliában, majd győzelmet arattunk Kínában.”

„Idén viszont teljesen más a helyzet, sokkal erősebbek vagyunk, így magabiztosabbnak érezzük magunkat, a bajnokság pedig nagyon hosszú.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Alonso: A Ferrarival győzhetek Barcelonában
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!