Verstappen vs. Ocon

Alonso: A hetedik helyen érhettünk volna célba

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

Fernando Alonso váltóhiba miatt nem tudta befejezni a Monacói Nagydíjat, így a szezon során először nem szerzett pontot.

Idén eddig minden futamról pontokkal távozott a spanyol, ami némi reményt adott számára az idényt illetően. Persze, a kétszeres világbajnok tisztában van azzal, hogy még mindig nagy a hátrányuk az élmezőnyhöz képest.

„Idén először nem szereztem pontot, és először nem értem célba. Sajnálom, mert mindig rossz kiesni, főképp Monacóban. Még mindig nem tudom, mi okozta a problémát, de kielemezzük a csapattal. Előfordulhat, hogy a váltó miatt történt, de a motor is szóba jöhet. Nem tudom.” – mondta Alonso, aki a hetedik helyet kényszerült feladni.

„Az biztos, hogy az ötödik fokozatban gondunk volt a sebességváltóval. Volt egy olyan pont, amikor nem tudtam le- és felváltani. Most így hirtelen azt mondanám, hogy a sebességváltó okozta a problémát, de majd kielemezzük részletesen.”

A spanyol reménykedett a pontszerzésben, de azt is elismerte, hogy nem volt megbízható az autója.

„Nem volt rossz a teljesítményünk, de a hétvége igen nehezen alakult számunkra. Küszködtünk a fékekkel és a beállításokkal. Emiatt pedig sok mindenen változtatni kellett. A hetedik helyen érhettünk volna célba, és normál körülmények között ez lett volna a maximum. Folytatunk kell a munkát, és a tempót is növelnünk kell. Még mindig nagy a hátrányunk, de keményen dolgoznunk. Sokat segíthetnek a folyamatos fejlesztések, és abban is bízom, hogy majd az új motor is a hasznunkra válik.” – tette hozzá.

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek