Fotó: McLaren
HírekKiemelt

Alonso a héten rájött, mennyire hiányoznak a hangos autók az F1-ből

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso elárulta, különleges élmény volt a hét elején kipróbálni a McLaren V8-as motorral szerelt 2013-as autóját, és rá kellett jönnie arra, a Forma-1-ből hiányoznak a hangos autók.

Alonso az egy héttel ezelőtti Abu Dhabi Nagydíjon elköszönt a Forma-1-től, hétfőn pedig már Bahreinben vendégeskedett, hiszen Jimmie Johnson NASCAR-autóját vezethette, miközben az amerikai sportoló átült a McLaren korábbi F1-esébe.

Alonso azonban nem bírta ki, és a délelőtt folyamán megtett néhány métert a McLaren 2013-as modelljével, amiben még a V8-as motor dübörgött.

„Őszintén szólva nem volt betervezve” – mondta a spanyol versenyző.

„Én csak a másik autót vezettem volna, de annak láttuk értelmét, hogy megteszek egy installációs kört, csak hogy megbizonyosodjunk arról, érzésre rendben van az autó.”

„Délelőtt 11-kor már a pilótafülkében találtam magam úgy, hogy előző nap visszavonultam!”

„Nagyon élvezetes volt, még akkor is, ha az autóban ülve a hanghatások nem sokkal térnek el a mostaniaktól. De kívülről nagyon-nagyon különleges volt újra. Szóval jelenleg nagyon sok akció hiányzik a hangok miatt.”

Videó: Alonso autót cserélt a NASCAR sztárjával

Alonso elárulta, élvezni fogja a Forma-1-en kívüli életet, még ha hiányozni is fog neki a száguldó cirkusz.

„Vannak dolgok, amik hiányozni fognak a Forma-1-ből, és olyanok is, amik nem. Én próbálom a pozitívumokat magammal vinni.”

„Szép emlék lesz – az egész Forma-1 egy fantasztikus utazás volt. Fiatal koromtól egészen mostanáig megküzdöttem mindenfajta körülménnyel, mindenféle autóban, és szerintem rengeteg mindent elértem, amire soha nem számítottam.”

Alonso korábban többször kifejtette, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy 2020-ban ismét rajthoz áll a Forma-1-ben.

Szólj hozzá!