Alonso a leggyorsabb az időmérő előtt Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Alonso a leggyorsabb az időmérő előtt Szingapúrban

HIRDETÉS

Fernando Alonso elsőségével zárult a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati szabadedzése. A Ferrari versenyzőjét Daniel Ricciardo, valamin a bajnoki éllovas Nico Rosberg követte.


Fernando Alonso elsőségével zárult a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj szombati szabadedzése. A Ferrari versenyzőjét Daniel Ricciardo, valamin a bajnoki éllovas Nico Rosberg követte.

Kedvező időjárási körülmények fogadták a Forma-1 mezőnyét a helyi idő szerint este 6 órakor megtartott harmadik tréningen, Szingapúrban.

A szürkületben a csapatok az edzés első felét még a beállítások finomhangolásával töltötték, a gyakorlás vége felé pedig már az időmérőre való felkészülés volt terítéken.

A leggyorsabb kört Fernando Alonso érte el a Ferrarival: a kétszeres világbajnok 1 perc 47,299 másodperces idővel száguldott körbe a bő 5 kilométeres versenypályán. A spanyolt a Red Bull háromszoros futamgyőztese, Daniel Ricciardo, valamint a bajnoki tabellát jelenleg vezető Nico Rosberg követte.

Meglepően jól szerepelt a toro rossós Jean-Eric Vergne: a francia tehetség – kinek a szezon végén távoznia kell a faenzai kiscsapattól – negyedik lett a kvalifikáció előtt, mögötte a címvédő Sebastian Vettel, valamint a bajnokesélyes Lewis Hamilton zárt az ötödik, illetve hatodik pozícióban.

Tegnaphoz képest valamelyest sikerült javítaniuk a Williams autóinak: Felipe Massa a hetedik, Valtteri Bottas a nyolcadik legjobb idővel zárt. A Ferrari finn világbajnoka, Kimi Räikkönen csak kilencedik lett, míg a legjobb tíz helyezett sorrendje Esteban Gutiérrez nevével egészült ki.

Hirdetés

Meglehetősen gyengén szerepeltek a McLarenek: Kevin Magnussen tizenkettedik, Jenson Button tizenharmadik lett, de a Force Indiák sem remekeltek, Nico Hülkenberg ugyanis a tizenegyedik, Sergio Pérez pedig a tizenötödik pozícióban zárt.

A két Lotus – mondhatni szokás szerint – a mezőny végén zárt, csupán a két Marussiát és két Caterhamet előzték meg.

A tréningen a kisebb kicsúszásokon kívül komolyabb incidensek nem borzolták a kedélyeket.

Az időmérő edzést magyar idő szerint délután 3 órakor tartják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!