Alonso: A McLaren ma nem érdemelt többet - F1VILÁG.HU

Alonso: A McLaren ma nem érdemelt többet

HIRDETÉS

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso szerint a McLaren ezúttal is túl lassú volt ahhoz, hogy beverekedje magát az időmérő edzés harmadik szegmensébe.


A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Fernando Alonso szerint a McLaren ezúttal is túl lassú volt ahhoz, hogy beverekedje magát az időmérő edzés harmadik szegmensébe.

A spanyol versenyző a Q2-ben a tizennegyedik legjobb időt futotta, 1 tizedmásodperccel elmaradva csapattársától, Jenson Buttontól.

Bár Button csupán 1 tizeddel maradt le a Q3-as szereplésről, Alonso azt mondja, a McLaren ma nem érdemelt jobb eredményt Oroszországban.

„Nyilvánvalóan nem a Q3 volt az egyértelmű célunk, de persze reménykedtünk abban, hogy közel leszünk – és közel is voltunk” – mondta Alonso.

„A Q3-tól másfél tizeddel maradtunk el, de sajnos nagyon sok autó küzdött ma azért a tizedik helyért – összesen öt, és mi voltunk közöttünk az ötödikek. A 14. helyről indulunk, szóval kicsit balszerencsés a helyzet. De ennél többet ma nem érdemeltünk. Nem voltunk elég gyorsak.”

Button a tizenkettedik rajthelyet csípte meg Szocsiban, ám elmondása szerint egy kicsit óvatosnak kellett lenniük az MP4-31-es versenyautó beállításaival.

„Egész hétvégén viszonylag jó munkát végeztünk. Az időmérőn túl nagy volt az alulkormányzottság, és mivel a hőmérséklet csökkent, ez sokat ártott nekünk” – mondta a 2009-es év legjobbja.

„Ha egy kicsivel meredekebbre állítjuk az első szárnyat, az egyensúly teljesen elmegy a másik irányba, túlkormányzottságba. Szóval egy kicsit óvatosak voltunk – talán túl óvatosak is.”

„De azt hiszem, ez volt a helyénvaló, figyelembe véve az utóbbi két időmérőt. Szóval igen, fájdalmas az, hogy 2 tizedre vagyunk a nyolcadik helytől, de kétségkívül fejlődünk, és ezt jó látni.”

Hirdetés

„Ez nem az a pálya, melynek feküdnie kellene nekünk – és nem is fekszik. Remélhetőleg holnap lehet egy tisztességes versenyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!