Alonso: A Mercedes azt csinálhat, amit csak akar

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint bármi is történik a Mercedes Forma-1-es csapatánál, biztos, hogy a német istálló lesz a bajnok 2016-ban.


A kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint bármi is történik a Mercedes Forma-1-es csapatánál, biztos, hogy a német istálló lesz a bajnok 2016-ban.

A csapat versenyzője, Nico Rosberg és Lewis Hamilton a múlt hétvégi Osztrák Nagydíj utolsó körében ismét összeütköztek, minek következtében elúszott a csapat kettős győzelme. Bár Hamilton nyert, az addig élen álló Rosberg csak negyedikként ért célba, ezért Toto Wolff kilátásba helyezte a jövőbeli csapatutasítások lehetőségét.

A Mercedes vezérkara azonban csütörtökön összeült a versenyzőkkel, és úgy döntött, továbbra is hagyja versenyezni egymással Hamiltont és Rosberget, ám hangsúlyozták, nem tűrnek el hasonló incidenst a jövőben, és fenntartják a jogot arra, hogy csapatsorrendet állítsanak fel a soron következő versenyeken.

„Ez igazából olyasvalami, ami rajtuk múlik, csak ők tudják, mi a helyzet csapaton belül” – mondta Alonso, amikor a Mercedesen belüli viszályról kérdezték. „Kívülről úgy tűnik, van akkora előnyük, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Bármit is tesznek, az első és második helyen fogják befejezni a bajnokságot.”

„Jelen pillanatban versenyeznek egymással, és hallottam, hogy a továbbiakban is szabadon csatázhatnak. Ez feltehetően jó a rajongóknak, jó mindenkinek, hiszen ez a sport a versengésről szól. De ha egy napon bele kell nyúlniuk ebbe, az is teljesen normális lesz.”

„Elvégre van egy csapatfőnök, van egy tulajdonos, és van egy elnöke az autógyártónak, akik mindkét versenyzőt a dobogón akarják látni, nem pedig mindkét autót a kavicságyban.”

„Kívülről ez nem olyan nagy dolog, és talán még csapaton belül sem érezni annak, hiszen így is, úgy is az első két helyen zárják a bajnokságot.”

Arra a kérdésre, hogy volt-e bármikor is hasonló helyzetben, Alonso nevetve azt mondta, soha nem ült olyan versenyképes autóban, mellyel ekkora előnyben lehetett volna.

„Soha nem volt olyan autóm, mely 1 másodperccel gyorsabb a többiekénél! Szóval nem hiszem, hogy voltam már ilyen helyzetben.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!