Alonso: A nehéz idők összekovácsolják a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Alonso: A nehéz idők összekovácsolják a Ferrarit

HIRDETÉS

Habár a Ferrari számára nem úgy indult a 2012-es idény, ahogy szerette volna, a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, egy majdhogynem tökéletes csapat színeiben szállhat harcba a legjobb helyekért.


Habár a Ferrari számára nem úgy indult a 2012-es idény, ahogy szerette volna, a gárda kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso úgy érzi, egy majdhogynem tökéletes csapat színeiben szállhat harcba a legjobb helyekért.

A maranellói gárda idei autójának tempója egyelőre nem volt elég jó ahhoz, hogy az élen harcoljon, ennek ellenére Alonso nyerni tudott a kaotikus Maláj Nagydíjon.

A kétszeres világbajnok úgy véli, képesek lesznek a felzárkózásra, és hamarosan rendszeresen a győzelmekért harcolhatnak majd.

„Kétségem sincs. Ahogy a külső tényezők eloszlanak, majdhogynem tökéletes csapat vagyunk” – mondta Alonso a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva.

„Olyan ez, mint amikor 30 méterrel a föld felett egy kötélen egyensúlyozol: nem hibázhatsz. Ha túlságosan megütöd a kerékvetőt a Q1-ben, kiesel. Ugyanez igaz a Q2-re is, ha blokkolod a kerekeket az egyik kanyarban. De ezek teszik a csapatot még erősebbé. Azok a hibák, melyeket 2010-ben és 2011-ben elkövettünk a stratégiával, a bokszkiállásokkal, nem történnek meg újra, mint ahogy a versenyzői hibák sem.”

„Ez azért van, mert a csapat – azon a bizonyos kötélen egyensúlyozva – olyan szakmai szintet ér el, és olyan magas a bizalom, melyet el sem tudnak képzelni. A legfontosabb dolog – a leggyorsabb autó – még hiányzik, de az évek során megvívott küzdelmeknek hála a csapat kétszer olyan gyorsan fejlődik, mint egy átlagos idény után.”

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari képes-e arra, hogy világbajnok legyen a leggyorsabb autó nélkül, Alonso rövid, ám egyértelmű választ adott: „Igen.”

Ugyan az F2012-es versenygép tempója bőven hagyott kívánnivalót maga után, a Ferrarinak sikerült minimalizálnia az első négy versenyen elszenvedett károkat. Alonso azonban elárulta, tudják, mihamarabb fejlődniük kell.

„Kivédekeztük az első négy futamot, de most reagálnunk kell. Soha nem adjuk fel. Ez még csak az első lépés, következetesen, versenyről-versenyre csökkentenünk kell a lemaradást. Ha nem mennek jól a dolgok Montmelóban, az nem jelenti azt, hogy véget ért számunkra az idény.”

Hirdetés

A spanyol versenyző kitért arra is, hogy a patinás istálló bizony alaposan megszenvedi a tesztkorlátozásokat.

„Mi sokkal jobban megszenvedjük ezt, hiszen a Ferrari fejlesztési filozófiája alapvetően erre épül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!